18 mart. 2016 | 10:17

Acum există un site care îți va găsi filmul al cărui nume l-ai uitat

ACTUALITATE
Acum există un site care îți va găsi filmul al cărui nume l-ai uitat

Cu siguranță ai trecut (și probabil nu doar o dată) prin coșmarul de a dori să revezi un film despre care nu îți amintești nimic relevant în afară de povestea în sine.

Din fericire, acum există un site care pretinde că îți va ușura treaba considerabil. A fost dezvoltat de o echipă de experți finlandezi, care îl descriu drept „primul motor descriptiv de căutare a filmelor”. Platforma Whatismymovie a fost creată grație unei investiții de 650 de mii de dolari și este un fel de Shazam pentru filmele ale căror nume nu le mai știi. Desigur, nu ești obligat să te limitezi doar la situațiile acestea, ci poți să cauți și sugestii de filme, bazându-te pe o descriere succintă a ceea ce ți-ar plăcea să vezi.

Fișierele sunt citite printr-o combinație între procesarea limbajului natural și o inteligență artificială. Momentan, fiind abia în faza de dezvoltare, oferă ca rezultate doar filme în engleză, undeva pe la 45.000. De asemenea, e surprinzător de precis, iar cei de la Valossa intenționează să îl adapteze și pentru comenzi  vocale.