Acești hackeri români vor lucra pentru Guvernul din Luxemburg

Acești hackeri români vor lucra pentru Guvernul din Luxemburg

Hackerii români sunt cunoscuți la nivel mondial, dar nu într-un sens pozitiv. Guccifer face închisoare în Statele Unite, iar orășelul Râmnicu Vâlcea a fost subiectul mai multor documentare legate de phishing și alte infracțiuni cibernetice. Dar România are și hackeri buni, iar CTF365 este dovada că se poate câștiga și din white hacking. 

După cum scrie Start-Up.ro, românii din spatele CTF365 tocmai au semnat un contract cu Guvernul din Luxemburg. Ce este CTF365? Este ”un mediu controlat în care specialiștii se pot antrena pentru a răspunde atacurilor informatice” și în care ”pot simula pericole care se întâlnesc în lumea virtuală reală”.

Startupul CTF365 a fost fondat în Cluj, de către Marius Corîci, și s-a numărat printre câștigătorii acceleratorului hub:raum, din Cracovia. CTF365 urmează să fie integrat în platforma securitymadein.lu care va avea rolul de a informa și educa publicul, dar și de a dezvolta metode și servicii noi de cibersecuritate.

Practic, potrivit informațiilor start-up.ro, Ministerul Economiei din Luxemburg vrea să dezvolte unelte care pot fi folosite apoi de providerii de securitate informatică pentru a crea servicii ieftine pentru consumatori. CTF365 va fi folosită pentru testarea unor servicii de acest fel, dar și pentru antrenarea experților în securitate cibernetică. “Serviciile vor include antrenament blue și red teams, training în domeniul răspunsurilor la incidente tehnice și antrenament pentru alte tipuri de atacuri”, se arată într-un document.

Compania românească va începe și un parteneriat cu Massachusetts Institute of Technology (MIT), pentru implementarea platformei CTF365 și în cadrul universității americane.

Citește și:
Sursa: Start-Up.ro
Etichete: