Acestea sunt cele mai fericite țări din lume: pe ce loc se situează România

Acestea sunt cele mai fericite țări din lume: pe ce loc se situează România

World Happiness Report ne prezintă și în acest an cele mai fericite țări de pe Glob.

În ciuda numeroaselor probleme de pe continentul nostru în ziua de astăzi, vestul și nordul Europei rămân cele mai fericite regiuni de pe Glob. Într-un clasament al țărilor din acest punct de vedere, există doar trei țări în primele zece, care nu fac parte din aceste regiuni: Canada, Australia și Noua Zeelandă. Primul loc este ocupat de către Danemarca, iar, după cum scriu cei de la IFL Science, acest lucru nu ar trebui să surprindă pe nimeni.

Danemarca a mai ocupat această poziție în anul 2013, iar în anul 2015 a ieșit pe locul 3. Ocupantele primelor zece poziții, în ordine descrescătoare sunt următoarele: Danemarca, Elveția, Islanda, Norvegia, Finlanda, Canada, Olanda, Noua Zeelandă, Australia și Suedia. România se situează pe locul 71, în spatele Moldovei, dar și în spatele Libiei, o țară măcinată de război. Desigur, asta nu înseamnă că libienii sunt neapărat fericiți de situația în care se află țara lor.

Dar, totuși, clasamentul acesta ridică unele semne de întrebare, având în vedere că s-au luat în considerare 6 factori pentru stabilirea lui: PIB-ul pe cap de locuitor, susținerea socială, healthy life exepctancy (sau speranța de viață sănătoasă, un indicator folosit pentru a calcula numărul mediu de ani de viață fără boli pentru o personaă de o anumită vârstă), libertatea socială și percepția corupției.

Țara noastră stă mai bine în ceea ce privește creșterea gradului de satisfacție al cetățenilor. Astfel, România se situează pe locul 36 când vine vorba de schimbările din perioada 2013-2015 față de perioada 2005-2007. Puteți verifica topul accesând acest link.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: