12 dec. 2016 | 10:39

Aceste ceasuri sunt create din micro HDD-uri

ACTUALITATE
Aceste ceasuri sunt create din micro HDD-uri

Micro HDD-urile au dispărut din peisajul tehnologic de câțiva ani, fiind înlocuite de SSD-uri, dar crearea unor ceasuri din acestea le dă un nou scop.

Jean Jerome a avut ideea de a realiza astfel de ceasuri, în urma unor discuții pe un forum specializat. De acolo, Jerome a pornit către achiziționarea de materiale și de unelte pentru realizarea unui astfel de design. Apoi, acesta a lansat o campanie pe indiegogo.com pentru a strânge banii necesari pentru carcase. Deși acesta a cerut doar 3.500 de euro, până la final s-au strâns 40.561 de euro.

Ceasurile se bazează pe hard disk-uri Microdrive, ce au dimensiunea de 2.5 centimetri. Carcasa a fost desenată în Corel Draw și SolidWorks, având dimensiunile ideale pentru a înconjura HDD-ul și platanul din interior.

La momentul creației și probabil și acum, aceste ceasuri erau unice pe piață. Au existat ceasuri create din HDD-uri de 2 sau 3 inci, dar niciodată un ceas de mână. Creatorul acestora ține să menționeze explicit că acesta nu este un ceas inteligent, și nici un mediu de stocare.

Deoarece platanul este așezat într-o parte a HDD-ului, brățara este centrată pe acesta. Astfel, Jerome a realizat design-uri de ceas ce pot fi purtate atât pe mâna dreaptă, cât și pe mâna stângă.

Pentru ca design-ul ceasului să fie complet, creatorul a adăugat și o brățară cu circuite printate. Pentru cei ce vor ceva mai simplu, există și variante de brățară neagră. Noile variante ale ceasului au și semne gravate pe platan, astfel încât cititul orei să fie cât mai ușor.

Jean Jerome nu este un începător în ale ceasornicăriei. Acesta a mai realizat alte trei modele de ceasuri până să creeze ceasul realizat dintr-un Microdrive. Aceste modele apar tot în pagina Indiegogo a proiectului său.