Aceste căști traduc fraze în limbi străine în timp real

Aceste căști traduc fraze în limbi străine în timp real

Fără îndoială, oricare dintre noi a fost pus măcar o dată în ipostaza inconfortabilă de a fi nevoit să comunice într-o limbă pe care nu o stăpânește. În funcție de circumstanțe, poate fi amuzant, poate fi rușinos sau poate fi un dezastru total.

Totuși, grație unui dispozitiv creat special pentru astfel de momente, am putea scăpa de astfel de situații. Dispozitivul se numește The Pilot, iar compania din spatele acestei idei simple, dar ingenioase se numește Waverly Labs. Când va ajunge pe piață, undeva prin luna septembrie, sistemul va permite utilizatorului să înțeleagă ceea ce i se comunică într-o limbă străină, mulțumită traducerii în timp real. O aplicație va afișa gama de limbi din care poți alege, printre ele fiind incluse franceza, italiana, spaniola, engleza. Prețul va fi, aparent, de 129 de dolari și le poți precomanda de aici.

Aplicatie traducere in timp real - The Pilot

Poți vedea în clipul de mai sus cum funcționează mini-căștile. În mod deloc surprinzător, dezvoltatorului i-a venit ideea în momentul în care a cunoscut o franțuzoaică atrăgătoare, cu care probabil i-ar fi plăcut să aibă o conversație ceva mai complexă. Putem doar să sperăm că sistemul e capabil să facă traduceri exacte, chiar și în cazul expresiilor standard și a variațiilor topicii. În orice caz, e interesantă ideea de a putea comunica cu un străin fără bariere lingvistice și fără emoția că nu vă veți înțelege mesajele.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: