Acesta este noul Macbook Pro cu Magic Toolbar

Acesta este noul Macbook Pro cu Magic Toolbar
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
07:16 26.10.2016

Cu o zi înainte de lansarea oficială a noilor sisteme Apple, au ajuns online imaginile oficiale cu noul MacBook Pro ce integrează o bandă OLED sensibilă la atingere în locul tastelor funcționale.

În urmă cu aproximativ o săptămână, cei de la Apple au lansat o invitație către un număr semnificativ de jurnaliști tech pentru o conferință ce va avea loc pe 27 octombrie. Având în vedere că anul aceasta am văzut deja un nou iPhone, Apple Watch și iPad din curtea Apple, nu era deloc absurd să pornim de la premisa că acest eveniment va gravita în jurul unor noi Mac-uri. În plus, numărul zvonurilor pe marginea unei noi familii de portabile ale gigantului din Cupertino a crescut semnificativ în ultimele săptămâni.

Ca o ultimă confirmare înainte de lansarea oficială a sistemelor, Apple a lansat ieri un update important pentru macOS Sierra. Printre numeroase beneficii de stabilitate și perfomanță, conform celor de la MacRumors, se pare că s-au strecurat și câteva imaginile alăturate. Cu alte cuvinte, acestea sunt oficiale și nu mai există nici un dubiu vizavi de introducerea unei benzi OLED ce va funcționa ca un touchscreen, în locul rândului de taste funcționale. În colțul din dreapta sus al acesteia va fi prezent un senzor Touch ID pentru o autentificare mai facilă. Acesta din urmă va fi și ingredientul cheie pentru popularizarea achizițiilor prin Apple Pay, fără un iPhone sau Apple Watch prin preajmaă.

Partea proastă este că nu veți mai avea acces rapid la o serie de taste pe care le folosiți în mod uzual. Absența tastei ESC din imaginea de mai sus este cea mai evidentă. Rămâne totuși să vedem care sunt detaliile acestei implementări, înainte să ne frustrăm. Privind de aproape, se pare că și tastatura va beneficia de un upgrade sau downgrade, în funcție de fascinația voastră pentru tastele cu o cursă foarte mică la apăsare pe care Apple le-a introdus cu noul MacBook de 12 inci.

Există posibilitatea îmbunătățirii difuzoarelor și micșorarea semnificativă a grosimii noilor portabile. Toate aceste detalii le vom afla însă mâine.

apple-macbook-pro-2016-leak-2

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Engadget
Etichete: