Acesta este noul MacBook Air: un MacBook Pro de 1500 de dolari

Acesta este noul MacBook Air: un MacBook Pro de 1500 de dolari

În urmă cu câțiva ani, un MacBook Air era cel mai atrăgător și ușor portabil al celor de la Apple. Noul MacBook Pro șterge cu buretele acele principii.

În cadrul unei conferințe în care cei de la Apple s-au lăudat pe bună dreptate cu noile lor sisteme portabile, au strecurat și un MacBook Pro un pic mai accesibil. Menit să înlocuiască dintr-un punct de vedere cel mai ieftin sistem al gigantului din Cupertino, noul MacBook este foarte similar cu frații săi mai scumpi, cu excepția faptului că nu are atrăgătorul Touch Bar – zona sensibilă la atingere de la baza ecranului care vă înlocuiește tastele funcționale cu niște butoane digitale.

Din orice alt punct de vedere, acesta este un nou MacBook Pro de 13 inci cu un panou Retina Display. Marea sa problemă ține însă de preț. Este greu să spui că, la un preț de 1500 de dolari se adresează utilizatorilor de MacBook Air – cu un preț de 1000 de dolari. În orice caz, dacă ați migrat de la un Air la Pro, nu prea aveți de ce să regretați. Deși greutatea lor este identică, volumul noului MacBook Pro este semnificativ mai mic – cu 13 procente față de actualul Air, în contextul în care are la interior o configurație hardware mult mai bună. Nu uitați că că acest Pro folosește un procesor de voltaj standard și e foarte performant, față de un SoC ultra low voltage.

Cel mai ieftin MacBook Pro actual poate fi achiziționat cu cele mai recente procesoare Intel și IGP-uri Intel Iris Pro. Are două porturi Thunderbolt 3 – USB Type C și aceeași tastatură ca în noile MacBook-uri. Această particularitate înseamnă că, fie sunteți încântați de cursa mai mică a tastelor, fie vedeți în această opțiune de design, o sursă de stress ce trebuie eliminată. Din toate noile MacBook-uri, lipsește cititorul de carduri SD. Spațiul de stocare variază de la 256GB până la 512GB sau 1Tb, în funcție de suma pe care o aveți disponibilă pentru investiție.

Citește și:
Sursa: The Verge