Acest stick USB pune un scanner de amprente pe orice PC și nici nu costă o avere

Acest stick USB pune un scanner de amprente pe orice PC și nici nu costă o avere

Synaptics vă ajută să securizați mai bine PC-ul, cu ajutorul unui scanner de amprente.

Faptul că petrecem foarte mult timp online, nu ne-a făcut sub nici o formă mai atenți când vine vorba de modul în care ne protejăm conturile de email, profilul de Facebook sau conturile Twitter, Dropbox, PayPal şi multe alte servicii pe care le accesăm în mod regulat. Cei mai mulți folosesc o parolă identică pentru a le proteja pe toate și, mai mult decât atât, veți rămâne surprinși cât de previzibilă este respectiva parola.

După cum am mai spus, producătorii sunt conștienți de acest lucru și încearcă să-i ajute pe utilizatori să-și securizeze mai ușor datele. Synaptics, de exemplu, consideră că aceste lucru este posibil cu ajutorul unui scanner de amprente de mici dimensiuni. Din câte se pare, acesta este construit pentru a profita de cele mai noi feature-uri de securitate din Windows, iar grație mărimii sale, poate rămâne în permanență atașat de calculator.

Desigur, în acest caz, va trebui să vă împăcați cu gândul că unul dintre porturile USB va fi ocupat constant. Dar având în vedere că va fi eliminată nevoia de a reține o parolă, acesta este probabil un sacrificiu pe care multe persoane vor fi dispuse să îl facă. Produsul este unul foarte interesant, mai ales dacă luăm în considerare faptul că Synaptics este o companie care s-a remarcat pe parcursul timpului prin touchpad-urile și touchscreen-urile produse.

În urmă cu câțiva ani, senzorii pentru recunoașterea amprentelor se găseau doar pe cele mai performante dispozitive mobile de pe piață. În ziua de azi, acestea se găsesc pe toate modelele de vârf și chiar pe unele din categoria mid-range. Ce-i drept, unele laptopuri includeau de mult timp astfel de accesorii, însă produsul celor de la Synaptics ar putea să permită unui număr mai mare de persoane să-și protejeze mult mai bine informațiile.

Etichete: