24 ian. 2016 | 11:44

Acest scaun purtabil este gândit pentru chirurgi, dar e util și când stai la coadă

ACTUALITATE
Acest scaun purtabil este gândit pentru chirurgi, dar e util și când stai la coadă

Chirurgii stau ore întregi în picioare pentru a salva vieți. Unele operații durează chiar și peste 12 ore și doctorii nu își permit să își ia pauze. Tehnologia vine în sprijinul lor – la propriu și la figurat – prin intermediul scaunului Archelis. 

Tehnologiile purtabile nu trebuie neapărat să îți aducă notificări la încheietură sau direct în fața retinei și nici nu trebuie să aibă circuite complexe, display-uri sau camere. Uneori, e nevoie doar de puțină creativitate pentru a creea un produs care să ușureze viețile unor persoane.

Acesta este și cazul Archelis, un scaun care se înfășoară în jurul picioarelor purtătorilor și care le permite să se odihnească în momentele în care nu se pot așeza.

Dispozitivul este dezvoltat de o companie japoneză care s-a gândit să vină în sprijinul chirurgilor, ajutându-i să înfrunte mai bine oboseala.

Cu toate că a fost creat pentru doctori, scaunul ar putea fi folosit și de muncitorii din fabrici care, la rândul lor, petrec multe ore în picioare.

Noi nu am fi surprinși să vedem acest dispozitiv la cozile interminabile care apar cu ocazia lansării unui nou produs Apple și, având în vedere că va începe să fie comercializat începând din această vară, ar pica la fix cu prezentarea noilor iPhone-uri din septembrie.