Acest român are 24 de ani şi este unul dintre cei mai temuți hackeri din lume

Acest român are 24 de ani şi este unul dintre cei mai temuți hackeri din lume
Bogdan Cristea
Bogdan Cristea
12:29 14.03.2016

Un tânăr din București se află în spatele unora dintre cele mai cunoscute operațiuni de hacking din ultimii ani.

În anul 2012, Team GhostShell s-a ocupat de unele dintre cele mai mediatizate infracțiuni online din acea perioadă. Printre țintele grupului de hackeri s-au numărat FBI-ul, NASA, Pentagonul, dar și diverse organizații din Rusia, unde nu mai puțin de 2,5 milioane de conturi asociate cu mediile guvernamental, educațional, politic și legal au fost compromise. Acum, după cum scrie site-ul The Next Web, principalul om din spatele acestora atacuri este pregătit să iasă la suprafață. Iar dacă este să dăm crezare informațiilor furnizate, acesta locuiește chiar în București.

Team GhostShell

”La aproximativ 15 minute de cea mai mare clădire din Europa, clădirea noastră a Parlamentului”, după cum spune chiar el. Jurnalistul din cadrul publicației menționate mai devreme ar fi fost abordat prin intermediul unei adrese de e-mail, cu numele White Fox, al cărei utilizator susținea că este liderul grupului GhostShell. Numele l-a dus cu gândul la o operațiune din anul 2012, denumită #ProjectWhiteFox, din cauza căreia unor informații secrete legate de industria de apărare din Statele Unite. Ulterior, după ce au schimbat câteva mesaje, a fost adăugat într-un grup în care se regăseau și jurnaliști de la alte câteva site-uri extrem de importante.

Numele tânărului este Eugen Răzvan Gheorghe și are 24 de ani. Pentru a confirma că este liderul grupării GhostShell, Eugen a furnizat un cont de Pastebin, unul de Twitter, fotografii, e-mail-uri și multe altele. În ciuda cantității de informații, se pare că nu putem fi siguri în totalitate că românul spune adevărul. Românul se pare că a hotărât să-și recunoască vina acum deoarece dorește să continue să fie implicat în securitatea online, un domeniu de care este pasionat.

”În schimb, sper că alți hackeri și hacktiviști se vor lua exemplul meu și vor încerca să se schimbe în bine. Doar pentru că ai explorat anumite părți ale internetului și ai protestat împotriva unor lucruri nu înseamnă că ar trebui să trăiești constant cu frică și să fii paranoic în legătură cu oamenii din jurul tău. Deși GhostShell este o gruparea formată din numeroși membri din mai multe țări, Eugen susține că 99% dintre acțiuni au fost întreprinse de el.

Românul este conștient de faptul că ar putea petrece o perioadă în închisoare pentru acțiunile sale din trecut, însă pare să se fi împăcat cu acest lucru. Dar nu înainte de a-și spune povestea. Rămâne de văzut ce informații vor mai ieși la suprafață.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI