Acest robot Lego face avione de hârtie în locul tău

Acest robot Lego face avione de hârtie în locul tău

Avioanele de hârtie au fost intotdeauna un test al abilității noastre din copilărie de a ne etala talentele de mari ”designeri aeronautici”. Chiar și așa, această mașinărie Lego face avioane de hârtie mai bine decât făceai tu odată.

Când eram mici, construitul de avioane era ocazional un adevărat concurs de ”design” și de ”înțelegere” a legilor aerodinamicii între copii. Totuși, cum procesul de ”fabricare” era unul manual, unele imperfecțiuni în deisgn puteau devia traseul corect al avioanelor noastre, ducând astfel la departajarea adevăraților câștigători. Câștigătorul era cel al cărui avion zbura cel mai departe.

Evident, totul era o joacă. Chiar și așa, modelistul în Lego, Arthur Sacek, nu se oprește de la asemenea activități copilărești pe motiv că sunt o joacă. Drept urmare, acesta a reușit să construiască nu doar o mașinărie avansată care construiește avioane, ci o mașinărie avansată din piese Lego. 

Cum avioanele de hârtie și piesele Lego sunt obiecte esențiale ale copilăriei noastre, cei de la Arrow Electronics au decis că o combinație între cele două ar exemplifica extrem de bine felul în care tehnologia poate fi extrem de avansată, dar și simplă în același timp. Din acest motiv, compania s-a folosit de invenția lui Arthur Sacek pentru a simboliza brandul companiei în noua serie de reclame Super Bowl.

Construcția complexă din Lego conține piese Lego Mindstorms și, pentru că până la urma e un robot, folosește un cod dezvoltat special pentru mașinărie astfel încât să funcționeze perfect.

Dacă aveți răbdare și sunteți curioși cum a ajuns robotul din Lego să fie construit puteți vedea un making-off AICI.

Citește și: