Acest obiectiv foto este unul dintre cele mai scumpe din lume

Acest obiectiv foto este unul dintre cele mai scumpe din lume

Fotografia este un hobby ce poate deveni extrem de scump când vrei un aparat mai bun, dar prețul unui obiectiv foto este cel mai mare, de obicei.

Producția unui obiectiv foto nu este deloc o sarcină ușoară, iar asta face ca prețurile pentru astfel de dispozitive să fie extrem de prohibitive, uneori. O bună parte din design-urile finale de obiective ajung pe piață, dar există și un număr limitat de concepte care nu văd lumina zilei.

Unul dintre exemplele de aceste fel este obiectivul Leica APO-Telyt 600mm f/5, un obiectiv cu oglindă produs de Leica în 1987. În final, acest obiectiv nu a ajuns pe piață, iar producția din acel an a fost limitată la un singur prototip, ce a primit numărul de serie 172-0001, conform digitaltrends.com.

Acest obiectiv foto unicat a apărut la vânzare pe eBay recent, iar prețul nu este deloc de neglijat. Vânzătorul cere 157.000 de dolari pentru obiectiv, ceea ce îl califică drept unul dintre cele mai scumpe obiective foto din lume. Conform vânzătorului, care este un comerciant de produse Leica, cataloghează obiectivul foto ca ”nou, fără urme de folosire”.

obiectiv foto leica spate

Dacă ținem cont de istoricul obiectivului, aceste este singurul de tipul APO-Telyts care avea un design catadioptric. Asta înseamnă că atât refracția, cât și reflexia, sunt folosite pentru ca imaginea să fie trimisă printr-o serie de oglinzi.

Deși design-ul de obiectiv cu oglinzi este unul destul de compact, sistemul R de lentile este departe de a fi unul mic. Acesta cântărește aproximativ 5,5 kilograme.

Nu este prima dată când obiectivul foto de la Leica este scos la vânzare. În urmă cu un an, acesta a fost postat tot pe eBay, vânzătorul cerând 230.000 de dolari în schimbul acestuia. Cu toate acestea, obiectivul nu s-a vândut atunci și a dispărut până acum.

Având un preț mai mult decât piperat, obiectivul foto este, cu siguranță, o piesă importantă pentru colecțiile unora.