Acest încărcător de telefon funcționează pe bază de apă

Acest încărcător de telefon funcționează pe bază de apă
11:15 07.08.2016

Dacă ești fan Bear Grylls, îl vei adora pe Thomas Kim, utilizator de YouTube extrem de creativ.

Thomas este un fel de Bear Grylls, doar că nu bea urină și nici nu mănâncă viermi. În schimb, a descoperit o modalitate prin care își poate încărca telefonul, chiar dacă se află în pădure, departe de civilizație și de prize. Acesta a găsit o modalitate (destul de low-tech, ce e drept) de a încărca un iPhone folosind doar apă.

Conceptul este același pe care îl folosesc barajele hidroelectrice din toată lumea, doar că la o scară mult mai mică. Practic, roata de apă creează suficientă energie pentru a fi stocată într-un generator. Când ți-ai conecta telefonul, toată acea energie ar fi folosită pentru a-l încărca. Creația lui Kim necesită doar sticle de plastic, farfurii de unică folosință, un circuit de redresare și un motor pas cu pas trifazat, adică nu sunt imperios necesare niște dispozitive uluitoare.

Trebuie să recunoaștem că pe noi ne depășește puțin ideea lui Thomas Kim, dar pare să funcționeze ca la carte. Prin urmare, poate că ar trebui să luăm câteva lecții, pentru eventualitatea în care am rămâne fără baterie în sălbăticie. Sau pentru situațiile în care găsim un Pokemon rar pe acolo și nu mai avem baterie pentru a deschide aplicația.

Canalul de YouTube al lui Thomas Kim este plin de tot felul de idei ingenioase. După cum spuneam și mai sus, e un fel de Bear Grylls al tehnologiei și științei, așa că trebuie să îl urmăriți.

loading...