Acest bărbat voia să reproducă atacurile de la 11 septembrie, dar IndieGoGo i-a închis pagina

Acest bărbat voia să reproducă atacurile de la 11 septembrie, dar IndieGoGo i-a închis pagina

Un bărbat a apelat la IndieGoGo pentru a confirma sau infirma teoriile despre atacurile de la 11 septembrie.

”9/11 was an inside job” sau ”Jet fuel can’t melt steel beams” sunt două replici pe care, cel mai probabil le-ați auzit de câteva ori în cazul în care v-ați interesat în legătură cu atacurile de la 11 septembrie sau ați petrecut suficient timp pe internet. Persoane precum Alex Jones s-au angajat într-un efort uriaș de a convinge oamenii că atacurile teroriste cele mai grave din istoria Americii ar fi fost, de fapt, orchestrate chiar de către guvern, din diverse motive.

Acum, există foarte mulți care s-au săturat de aceste discuții, iar unul dintre ei a apelat la o măsură oarecum radicală pentru a pune capăt speculațiilor. Astfel, Paul Salo dorește să reproducă evenimentele care au avut loc în urmă cu aproximativ 15 ani de zile. Da, este exact ceea ce credeți. Omul vrea să realizeze o coliziune între un avion și o clădirea pentru a vedea exact ce s-ar produce într-o asemenea situație.

Conform informațiilor pe care le-a oferit celor de la Vice, Salo nu se numără nici printre cei care cred în teoria conspirației, nici printre cei care cred cu desăvârșire că a fost un adevărat atac terorist. Din câte se pare, americanul nu vrea decât să afle adevărul, sau, cel puțin, să acumuleze suficient de multe informații pentru a-și putea forma o opinie.

Însă modul în care vrea să facă acest lucru este oarecum ciudat. El va avea nevoie de o clădire și de un avion plin cu combustibil. Partea cu avionul și umplerea acestuia cu combustibil va fi cea mai ușoară, deoarece numeroase aeronave sunt disponibile pe eBay. Mai dificilă va fi realizarea unei clădiri. Salo ar vrea să apeleze la o companie din China, care poate realiza un zgârie-nori în doar câteva zile.

După părerea mea, însă, aici ar fi cea mai mare problemă. Chiar dacă experimentul va fi dus la capăt, nu vom avea o clădire similară vreunuia dintre turnurile gemene, întrucât construcția probabil ar costa sute de milioane de dolari. Salo, de cealaltă parte, trebuie să se încadreze într-un buget de aproximativ un milion și jumătate de dolari. Inițial, banii urmau să fie obținuți printr-o campanie pe IndieGoGo, dar în urma unor critici, pagina acesteia a fost închisă.

În prezent, Salo vinde tricouri pentru a aduna fonduri, însă a declarat că numeroase persoane sunt dispuse să doneze sume important pentru a-i susține proiectul. Dacă acesta va fi sau nu pus în aplicare rămâne de văzut.

Citește și:
Etichete: