Această rocă extraterestră misterioasă ar putea rezolva misterele formării sistemului solar

Această rocă extraterestră misterioasă ar putea rezolva misterele formării sistemului solar

Cu toate că am evoluat foarte mult ca societate, rămânem în continuare doar niște puncte nesemnificative, plutind pe una dintre miliardele de roci din vastul Univers. Avem atâtea întrebări legate de formarea planetei, de formarea vieții pe Terra, dar și de istoria spațiului cosmic. 

Cu toate astea, pe zi ce trece primim din ce în ce mai multe detalii legate de planetele din vecinătatea noastră și chiar și despre cele aflate la ani lumină distanță. Uneori, aceste detalii le găsim chiar pe suprafața Pământului.

De exemplu, de curând, bucăți dintr-un meteorit vechi de 470 de milioane de ani, care nu seamănă cu niciun alt meteorit care a lovit suprafața Pământului, au fost găsite într-o carieră de calcar, în Suedia. Potrivit oamenilor de știință care au analizat fragmentele, această descoperire ar putea oferi noi informații despre istoria și formarea sistemului nostru solar.

Fragmentele ar putea proveni dintr-o coliziune între doi asteroizi masivi, iar mai multe rămășițe ar fi fost aruncate pe Terra.

Acest meteorit, numit Oest 65, a fost de un tip „unic, care nu se cunoștea înainte”. Acesta conține elemente foarte rare pe Pământ, cum ar fi iridiu, dar și niveluri foarte ridicate de izotopi rari de Neon, spune Birger Schmitz, cercetător la Universitatea din Lund din Suedia și membru al echipei științifice care a descoperit meteoritul.

Teoriile cu privire la acest fragment de meteorit, al cărui conținut intrigă comunitatea științifică, se multiplică. Analizele sunt în curs de desfășurare și mai multe informații urmează să fie cunoscute în scurt timp.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Agerpres