AbsorbePlate, farfuria care absoarbe grăsimile ca tu să mănânci mai sănătos

AbsorbePlate, farfuria care absoarbe grăsimile ca tu să mănânci mai sănătos

 

Dacă folosești mult ulei atunci când gătești, știi deja cât de greu este să scurgi mâncarea înainte de a o pune în farfurie. La urma urmei, vrei ca mâncarea să aibă gust, nu să îți înfunzi inutil arterele. 

Și, oricât te-ai chinui, tot se umple farfuria cu ulei folosit la gătit. Dar acum există o soluție sub forma unei farfurii speciale, care absoarbe grăsimile din mâncare.

Se numește AbsorbePlate și vine din Thailanda, a doua țară din lume la capitolul obezitate. Bucătăria thai fiind cunoscută pentru condimentele sale, dar și pentru cantitatea de ulei folosită la pregătirea felurilor de mâncare, nu ar trebui să ne mire nici că locuitorii sunt obezi și nici că o astfel de invenție vine acolo.

Farfuria AbsorbePlate a fost creată de o agenție de publicitate în parteneriat cu fundația Thailanda și funcționează pe un principiu simplu.

AbsorbePlate este concepută ca un burete care reține grăsimile. Are 500 orificii mici care permit scurgerea surplusului de grăsime din mâncare, în medie 7 mililitri de grăsime.

Conform realizatorilor săi, farfuria duce la scăderea valorii nutriționale a unui fel de mâncare cu 30 de calorii. Pare a fi o picătură înr-un ocean, însă ideea este să îi obișnuiască pe thailandezi să mănânce mai puțin gras, potrivit Agerpres.

În clipul de promovare, creatorii spun că au încercat să schimbe modul în care mănâncă thailandezii, nu mâncarea care le place, iar planul lor s-ar putea să dea roade. Farfuria AbsorbePlate pare ușor de curățat și vine în mai multe modele, cu diverse tipare ale perforațiilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: