Aceasta este prima dronă care a traversat Canalul Mânecii

Aceasta este prima dronă care a traversat Canalul Mânecii

Dronele există printre noi de ani întregi și demonstrează un potențial imens în tot felul de activități mai mult sau mai puțin legale. Totuși, autonomia lor a lăsat de dorit. Până acum.

Așa cum istoria aviației a fost scrisă prin stabilirea de noi recorduri privind distanțele parcurse de noile inventate (atunci) avioane, așa și dronele, sau mai bine zis quadcopterele, încep să devină cu adevărat relevante cu cât autonomia lor este mai mare. În acest sens, o companie britanică a reușit să traverseze Canalul Mânecii cu o astfel de dronă într-o călătorie care a durat 72 de minute pe o distanță de 35 de kilometri.

Drona Enduro 1 a plecat de pe coasta franceză pe o vreme calmă și frumoasă ca apoi să aterizeze în Dover 72 de minute mai târziu. 35 de kilometri este probabil distanța cea mai mare pe care o dronă, sau quadcopter (dronă cu patru elice) a parcurs-o până acum.  Echipa firmei britanice a urmărit aparatul zburător pe toată această distanță dintr-o barcă gonflabilă. Aparent, pilotul automat al dronei care funcționa cu ajutorul coordonatelor prin satelit a trebuit să fie închis pentru că la un moment dat schimbase ruta în mod neașteptat. Din această cauză, ultima parte a călătoriei drona a trebuit să fie controlată manual.

Deși compania britanică Ocuair nu a căutat în mod neapărat faimă și glorie, aceasta a reușit să-și facă o reclamă bună de vreme ce, momentan, nu există multe aparate care pot să zboare distanțe mari pentru a livra comenzi aeriene așa cum plănuiește deja Amazon. După această realizare, nu ar fi exclus ca firma britanică să înceapă să primească comenzi din ce în ce mai mari de aparate fabricate de aceștia.