Aceasta este prima dronă autonomă care a aterizat pe o mașină în mișcare [VIDEO]

Aceasta este prima dronă autonomă care a aterizat pe o mașină în mișcare [VIDEO]

Mașinile autonome sunt acum la modă și toată lumea încearcă fel și fel de metode de a face automobilele să se conducă singure. Dronele autonome însă par să fie ignorate, însă atâta vreme cât nimeni nu le-a băgat în seamă, acestea au devenit destul de avansate încât să facă adevărate cascadorii.

O echipă de cercetători ai Centrului Aerospațial German au căutat o metodă de a ușura greutatea unei drone cu baterii solare astfel încât să poată zbura distanțe cât mai mari. Cum trenul de aterizare este unul dintre principalii potențiali candidați la eliminare, e clar că dronele nu vor mai avea cum să aterizeze în modul clasic, iar un substitut a trebuit găsit.

Soluția se pare că a fost simplă. Amplasarea unei plase pe o mașină și direcționarea dronei să zboare pe deasupra unei autostrăzi face ca mașina să fie ”trenul” propriuzis de aterizare pentru drona buclucașă. Mașina poartă de asemenea un cod de QR imens pe acoperiș astfel încât să ajute softul dronei să se poată sincroniza cu viteza și poziția mașinii.

În plus, șoferul nu trebue să fie extrem de talentat ca să poată ajuta la aterizarea dronei. Toată treaba o face aparatul zburător în mod automat, pilotul automobilului trebuind doar să țină mașina pe o singură direcție.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: