16 nov. 2016 | 11:18

Aceasta este cea mai mare colecție de mașinuțe Hot Wheels din lume

ACTUALITATE
Aceasta este cea mai mare colecție de mașinuțe Hot Wheels din lume

Majoritatea băieților am avut câteva mașinuțe Hot Wheels în copilărie, dar puse cap la cap, tot nu se ridică la valoarea acestei colecții. 

O colecție de milioane de dolari, compusă din mașini reale, nu e nici pe departe un lucru care să surprindă pe cineva, deoarece sunt mulți pasionați ce își permit să întrețină un mini parc auto în propriul garaj.

Cu toate acestea, o colecție de mașinuțe Hot Wheels, care să valoreze mai mult de un milion de dolari, este fără doar și poate, un lucru unic în lume. Chiar dacă mulți ne putem mândri că încă avem câteva machete din copilărie, pe care le mai admirăm din când în când, nu există prea mulți care să aibă 3.500 de machete în colecția personală.

Colecția îi aparține lui Bruce Pascal, un american care și-a dedicat întreaga viață colecționării de mașinuțe Hot Wheels, pe care le-a păstrat în stare perfectă cu sfințenie, încă din copilărie. Colecția de machete a început atunci când acesta avea doar șapte ani, o vârstă la care majoritatea dintre noi dăm de pământ cu mașinuțele pe care le avem.

Cea mai valoroasă mașină din colecție este un Volkswagen Bus, de culoare roz aprins, care are o pereche de plăci de surf montate în partea din spate. Aceasta are o valoare de 150.000 de dolari, iar restul de mașinuțe Hot Wheels reușesc să aducă totalul la mai bine de 1 milion de dolari, arată boingboing.net.

Macheta de Volkswagen Bus este atât de scumpă din două motive: este primul model de VW Bus produs de Mattel, și este unul dintre cele două machete ce au culoarea roz, pe care compania a ales-o în încercarea de a vinde astfel de mașinuțe și fetelor.

Pascal se mândrește cu colecția sa și speră că va avea ocazia să creeze un muzeu pentru mașinuțele Hot Wheels, pe care le consideră cea mai importantă jucărie pentru băieți.