16 nov. 2016 | 09:40

Aceasta este aplicația care îți rezolvă toate problemele grave ale calculatorului

ACTUALITATE
Aceasta este aplicația care îți rezolvă toate problemele grave ale calculatorului

Cu siguranță, ai avut nevoie cel puțin o dată de o aplicație care să îți ofere soluții la probleme grave ale calculatorului.

De multe ori, însă, astfel de aplicații au șanse să-ți aducă nu neapărat mai multe probleme în calculator, dar cu siguranță îți vor da dureri de cap atunci când descoperi modul de funcționare al acestora. Unele aplicații îți dau impresia că funcționează, dar îți oferă doar un diagnostic atunci când calculatorul se mișcă greu, forțându-te apoi să cumperi varianta full a programului pentru a și rezolva problemele.

Alte aplicații vin la pachet cu o mulțime de lucruri nedorite, pe care mulți utilizatori le ratează în timpul instalării, iar pe care eu le consider niște practici înșelătoare din partea creatorilor.

Cu toate acestea, aveți la dispoziție și aplicații care fac treabă ”pe bune”, cum ar fi System Rescue Toolkit, creat de Paul Vreeland. Acesta a lansat o nouă versiune a pachetului său complet de utilitare, în variantă ”lite”. Noul pachet oferă aproximativ toate uneltele pe care și varianta plătită a aplicației le oferă, având funcționalitate completă, fără să ascundă funcțiile în spatele unor cereri de achiziționare de licență, arată lifehacker.com.

În plus, această aplicație este creată pentru a fi utilă nu doar experților, ci și celor ce nu au cunoștințe avansate de operare a calculatorului. Varianta Lite a aplicației rulează reparațiile în mod automat, pentru a oferi soluții rapide în mai multe situații.

System Rescue Toolkit oferă teste pentru procesor, dar și pentru răcirea acestuia, pentru memoria RAM și pentru HDD-urile instalate în calculator. Acesta testează și funcțiile din Windows Security Center, dar poate să scaneze sistemul împotriva virușilor și a malware-ului. Aplicația vine și cu soluții de resetare a parametrilor de rețea din Windows, o funcție utilă când aveți probleme cu internetul. Nu în ultimul rând, pachetul oferă suport pentru verificarea de fișiere de sistem, dar și pentru curățarea și defragmentarea partițiilor.

Aplicația All in One – System Rescue Toolkit – Lite, poate fi descărcată de aici.