Această ”cătușă” cu display ar putea fi viitorul ceasurilor inteligente

Această ”cătușă” cu display ar putea fi viitorul ceasurilor inteligente

Cu toate că această ediție de MWC a fost destul de seacă în ceea ce privește tehnologiile futuriste, la unul dintre standuri am descoperit un ”smartwatch” cu display flexibil. 

Gadgetul din imaginea de mai sus este alcătuit dintr-un display flexibil OLCD (organic liquid crystal display) și un cadru metalic, menit să protejeze display-ul.

În niciun caz nu arată ca un smartwatch și nici nu are funcționalitățile unui smartwatch, dar este un prim pas în evoluția purtabilelor mai departe de formele clasice de brățară și ceas.

Compania care l-a prezentat se numește FlexEnable, iar dispozitivul are rolul de a arăta că se pricep să facă lucrurile care în mod normal sunt rigide să se îndoaie. De exemplu, FlexEnable mai face display-uri flexibile și de tip OLED sau EPD, dar și senzori de amprente sau senzori de control prin gesturi flexibili.

Gadgetul expus la MWC nu are niciun fel de funționalitate, ci doar rulează un clip de prezentare, însă ne face să sperăm la un viitor în care dăm telefonul de la ureche și apoi îl mulăm pe încheietură, pentru a ne monitoriza semnele vitale.

FlexEnable (1)r

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: