Această carte deține recordul pentru cea mai mare întârziere la bibliotecă

Această carte deține recordul pentru cea mai mare întârziere la bibliotecă

Mulți dintre noi am avut cel puțin o carte dusă cu întârziere la bibliotecă, dar suntem departe de recordul stabilit în acest ”domeniu”.

Se întâmplă să duci o carte cu întârziere de o zi, poate chiar trei. Uneori trece o săptămână și dacă ai uitat complet de cartea respectivă, poate o aduci la bibliotecă după o lună. În cel mai rău caz, ești sunat și ți se reamintește că trebuie să aduci cartea și să plătești și penalizări.

Ce e de făcut, însă, dacă descoperi că ai o carte stabilește un record de întârziere la bibliotecă? Asta a pățit Alice Gillett, din Marea Britanie, nepoata lui Arthur Boycott și deja ne putem da seama de diferența dintre generații.

Cartea de acum are o întârziere de 120 de ani la bibliotecă. Boycott a urmat cursurile de la Hereford Cathedral School, între 1886 și 1894, de unde a împrumutat cartea ”The Microscope and its Revelations”, pe care n-a mai dus-o înapoi. Cel mai probabil, acesta s-a folosit destul de mult și chiar și bine de această carte, deoarece a avut o carieră strălucită în domeniul științelor naturale, având un interes deosebit pentru melci.

Nepoata sa a descoperit cartea în colecția de cărți a lui Boycott și a hotărât să o ducă înapoi la biblioteca Hereford Cathedral School, unde a fost extrem de bine primită. Din fericire pentru nepoata lui Boycott, biblioteca a decis să renunțe la amendă, care ar fi însumat 7.446 de lire, sau 39.795 de lei.

Dacă sunteți curioși ce a găsit Arthur Boycott atât de interesant la această carte, astfel încât să nu o mai ducă înapoi la bibliotecă, o găsiți aici, în variantă digitală.

Citește și:
Etichete: