Această carcasă de telefon „fuge” de tine ca să se asigure că te trezești

Această carcasă de telefon „fuge” de tine ca să se asigure că te trezești
14:42 03.08.2016

Dacă ești unul dintre oamenii care nu funcționează optim dimineața, probabil ai un telefon al cărui buton de Snooze a fost foarte abuzat, de-a lungul timpului.

Cercetătorii japonezi cred că soluția pentru cei care au prostul obicei de a-și opri alarma (chiar dacă sunt mai multe, programate din cinci în cinci minute), este o carcasă de telefon printată 3D. Poți vedea în clipul de mai sus cum funcționează. Carcasa are încorporată o placă de circuit, alcătuită dintr-un micro-controller, un convertor serial-USB, motoare, drivere de motor și encodere rotative. În plus, cu ajutorul unor rotițe printate tot 3D, carcasa îți poate „plimba” telefonul pe o suprafață plată, potrivit Daily Mail.

Momentan, carcasa vine la pachet cu trei funcții foarte utile: Runaway Snooze, Hard Push și Scale Trace. Runaway Snooze îți pune telefonul pe fugă atunci când îți sună alarma, ca să se asigure că nu o să o oprești, Hard Push îl aduce mai aproape de tine când ai notificări, încurajându-le să le verifici, iar Scale Trace implică aplicații practice ale carcasei. De exemplu, o poți folosi pentru a măsura o suprafață, cât se poate de precis. De asemenea, poți măsura un spațiu gol, iar telefonul îți va afișa opțiunea de a căuta mobilă care să se înscrie în cerințe. Din nou, puteți vedea o demonstrație a acestei funcții în clipul de mai sus.

Fără îndoială, cea mai prețioasă funcție ar fi Runaway Snooze. Cei extrem de leneși dimineața o vor aprecia la adevărata valoare. Sau chiar mai mult de atât.

loading...