Această brățară inteligentă detectează nivelul de alcool din sânge

Această brățară inteligentă detectează nivelul de alcool din sânge

Institutul Național pentru Abuz de Alcool și Alcoolism din Statele Unite a deschis, acum puțin timp, o competiție care propunea dezvoltarea de dispozitive care să măsoare nivelul de alcool din sânge în timp (aproape) real. 

Prototipul câștigător, pentru care dezvoltatorii au fost recompensați cu 200.000 de dolari, aparține BACtrack, o companie car produce și vinde etiloteste portabile. Dispozitivul creat pentru competiția NIAAA se numește BACtrack Skyn și este, practic, o brățară care odată pusă la încheietură, monitorizează într-un mod non-invaziv nivelul de alcool din sângele purtătorului.

Alcoolul poate fi detectat grație unei tehnologii bazate pe celule de combustibil similare celor din dispozitivele folosite de autorități. BACtrack Skyn se conectează prin Bluetooth la un smartphone, pentru a stoca datele. Partea interesantă e că telefonul ar putea vibra pentru a notifica utilizatorul că se apropie de limita de 0,04% și pentru a-i aminti că ar fi cazul să se oprească.

Cei de la BACtrack susțin că brățara poate fi destinată și uzului personal, pentru monitorizare propriilor obiceiuri de consum. În plus, un alt avantaj ar fi faptul că poate fi comercializată la prețuri mai mult decât rezonabile.

Alegerea câștigătorului pentru competiția NIAAA s-a bazat pe fezabilitatea prototipului și pe realizarea documentării. Intrările în concurs au fost judecate în funcție de acuratețe, fiabilitatea în laborator, frecvența măsurătorilor nivelului de alcool, abilitatea de a colecta, stoca și transmite date wireless către un alt dispozitiv, siguranța și securitatea informațiilor, precum și planurile de fabricare. BACtrack Skyn a răspuns cu brio tuturor acestor cerințe, iar adevărul e că o brățară pentru monitorizarea alcoolului din sânge e mult mai pe placul utilizatorului obișnuit, mai ales în raport cu clasica fiolă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: