24 feb. 2016 | 16:06

Această boxă inteligentă emoțional va pune melodiile pe care le dorești

ACTUALITATE
Această boxă inteligentă emoțional va pune melodiile pe care le dorești

Nu prea există foarte mulți roboți inteligenți emoțional, însă dacă ar fi să ne gândim la un altfel de prototip, în niciun caz nu ne-am gândi la o boxă.

În afară de robotul japonez Pepper, existența inteligențelor artificiale care să înțeleagă ceea ce simți este extrem de mică. Deși nu are aceleași trăsături umanoide precum Pepper, boxa celor de la Moodbox aduce aceeași sensibilitate la emoții umane asemenea robotului japonez, însă sub forma unei boxe.

Boxa Moodbox este un difuzor în forma unei capsule construite să detecteze în ce pasă ești ca apoi să pună niște muzică potrivită cu emoțiile tale. Moodbox va face asta prin a-ți pune o serie de întrebări și va analiza caracteristicile vocii tale precum nivelul ei sau cât de rar vorbești iar pe baza acestor analize își va da seama în ce pasă te afli. Detaliul interesant e că această boxă va deveni mai bună în a te ”citi”, devenind într-un final perfect obișnuită cu personalitatea și tonul vocii tale.

Evident că funcționalitatea este limitată. Moodbox va ști să pună doar muzică potrivită cu pasele tale și cam atât. Chiar și așa, flexibilitatea boxei de a selecta muzică este una destul de mare. Moodbox va ști să selecteze muzică din telefonul tău, tabletă sau PC și va fi în stare să facă streaming de muzică online de pe Pandora sau Spotify.

Poți interacționa cu Moodbox și să ceri boxei sugestii în privința muzicii pe care s-o asculți atunci când ești într-o pasă anume, iar boxa poate crea liste cu ce melodii să fie puse atunci când ai o stare bună sau ești supărat.

Dezvoltatorii Moodbox caută acum finanțare pe Indiegogo iar prețul unui dispozitiv va fi de 149 de dolari. Dacă această boxă va fi finanțată complet, clienții vor primi aparatul în August anul acesta.

Această boxă inteligentă emoțional va pune melodiile pe care le dorești