Această aplicație îți va permite să ”pui cuvinte în gură” celebrităților

Această aplicație îți va permite să ”pui cuvinte în gură” celebrităților

Ai nevoie doar de un webcam și de aplicația Face2Face ca să-l faci pe Putin să spună ce vrei tu.

Multă lume pune cuvinte în gură marilor personalități atunci când vor să le atace în presă. Evident, disputele se liniștesc fie atunci când un clip video relevant demonstrează sau contrazice o opinie, sau atunci când personalitatea în cauză aduce clarificări ulterioare care să liniștească disputele apărute.

Totuși, noul program Face2Face va putea face din pusul de cuvinte în gura marilor personalități, sau de fapt a oricui, o treabă pe cât de ușoară, pe atât de controversată.

Cercetătorii de la Stanford au reușit să dezvolte o aplicație care îți va permite să impui expresii faciale pe fețele oamenilor din clipurile video. Pentru a face asta, aplicația are nevoie doar de un webcam cât se poate de banal pentru a-ți construi un model 3D al feței în timp real, ca apoi să suprapună modelul feței tale peste fața personajului vizat.

Evident, această aplicație nu este genul de program pe care l-ai putea cumpăra imediat, de vreme ce acum este în stadiul de proiect universitar, dar dacă Face2Face ar ieși din ”campus” e clar că ar putea avea sute de potențiale utilizări, nu toate dintre cele mai corecte din punct de vedere moral.

Așa cum puteți vedea și în clipul de mai sus, utilizatorii se pot distra cu fețele și expresiile oamenilor, sau pot face celebritățile să spună chestii scandaloase. O altă utilizare incredibilă a acestui program ar fi industria filmelor, unde animatorii nu vor mai avea nevoie să renderizeze cadru cu cadru fețele actorilor sub forma animațiilor 3D. Totuși, industria filmelor ar fi probabil cel mai inofensiv grup de oameni care ar putea folosi această aplicație. Cu cât aceasta se îmbunătățește și devine mai realistă, cu atât va fi mai greu ca în viitor să protejezi până și cel mai plauzibil și banal clip video trucurile făcut pe calculator.

Citește și:
Etichete: