08 sept. 2016 | 17:22

Această adolescentă s-a îmbogățit găsind nume pentru bebeluși chinezi

ACTUALITATE
Această adolescentă s-a îmbogățit găsind nume pentru bebeluși chinezi

O adolescentă de 16 ani din Marea Britanie a strâns o mică avere, după ce a deschis un site care îi ajută pe părinții din China să aleagă nume englezești pentru copiii lor.

Numele ei e Beau Jessup, iar ideea i-a venit în timpul unei călătorii în China, când i s-a cerut ajutorul în alegerea unui nume de către niște prieteni care așteptau un copil. A observat, apoi, că există o cerere imensă de nume englezești în China, amplificată în ultimii 20 de ani. Pentru că deseori oamenii nu se informează în prealabil și se orientează doar în funcție de cât de plăcut sună numele, se întâmplă să facă alegeri nefericite. De exemplu, Gandalf, Cinderella și Rolex sunt nume populare printre chinezi, iar în unele cazuri, e posibil să nu se cunoască semnificația culturală.

Drept răspuns, Beau Jessup a fondat SpecialName.cn, un site care se asigură că părinții aleg nume potrivite pentru copiii lor, bazându-se pe trăsături de personalitate pozitive. După ce aleg genul copiilor, site-ul invită utilizatorii să selecteze cinci caracteristici care descriu cel mai bine aspirațiile pe care le au pentru progenitura lor, apoi sugerează o listă scurtă, cu trei nume. Lista vine la pachet cu semnificațiile numelor și o persoană faimoasă care îl poartă, la rândul ei, potrivit The Independent.

Utilizatorii plătesc în jur de 60 de lire pentru a folosi serviciul, iar site-ul a ajuns la 27.000 de vizitatori lunari, iar de când a fost lansat, a fost folosit de 221.000 de oameni. Practic, site-ul face vânzări de 16.000 de lire lunar, ceea ce înseamnă, până în momentul de față, un profit de aproape 50.000 de lire pentru adolescenta care l-a deschis.