03 dec. 2016 | 11:07

Absurd de rezistent, HP a lansat un laptop pentru studenți

ACTUALITATE
Absurd de rezistent, HP a lansat un laptop pentru studenți

Conceptul de laptop pentru studenți a făcut din totdeauna referire la o configurație ieftină fără performanțe spectaculoase. HP încearcă însă ceva diferit.

Într-o perioadă în care vânzările de laptopuri au scăzut în mod dramatic față de anii trecuți, cei de la HP încearcă să readucă în actualitate interesul pentru astfel de portabile printr-un set de specificații ce țin de anduranța produsului, mai mult decât de performanță. Practic, în continuare vorbim de gadgeturi pentru Word, Excel, navigat pe internet sau vizionări pe YouTube, dar măcar nu trebuie să vă faceți grijă dacă vi-l dă cineva de pământ.

Primul computer din această gamă nouă este HP ProBook X360 Education Edition. Ilustrat în imaginea de mai sus, acesta nu are nici pe departe un design revoluționar, dar din momentul în care l-ai deschis, pare că nu se va strica prea curând. Acesta este realizat în conformitate cu standardul armatei americane MIL-STD-810G pentru rezistență la șocuri, praf și temperaturi extreme. Conform celor de la HP, ar trebui să-l puteți da de pământ de pe birou pe o suprafață de oțel sau beton, fără nici un fel de urmări dezastruoase și fără să riscați să pierdeți ce aveți pe el.

Până și tastatura este imună la probleme inadvertente, fiind certificată că nu are probleme cu cantități de apă de până la 355 mililitri. Ca urmare, puteți răsturna fără emoții un pahar cu apă pe el. Întreaga carcasă este acoperită cu un strat de cauciuc industrial pentru a-i spori aderența pe diverse suprafețe, iar dacă vreți, puteți face și o investiție în Gorilla Glass 4 pentru a-i proteja mai bine ecranul.

În ceea ce privește specificațiile tehnice, acesta este un ultra compact cu diagonala de 11 inci. Configurația de bază include un Pentium N4200 sau Celeron N3350. Memoria RAM este de 8GB, iar spațiul de stocare este de tip SSD cu capacitatea de 256GB. Autonomia specificată pentru laptop pentru studenți numai bun de dat de pământ este de 11 ore, iar prețul de start, începând de luna viitoare, este de 330 de dolari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele