A murit Joe Alaskey, omul care ne-a dat vocea lui Bugs Bunny

A murit Joe Alaskey, omul care ne-a dat vocea lui Bugs Bunny

Joe Alaskey e un nume necunoscut pentru cei mai mulți dintre noi, dar același actor care a fost vocea lui Bugs Bunny, Daffy Duck, Sylvester sau Tweety s-a stins ieri din viață.

Ar putea fi considerat unul dintre cei mai relevanți anonimi ai generației sale, prin natura muncii pe care a prestat-o în cea mai mare parte a vieții. Joe Alaskey este un popular actor de comedie, dar în loc să se afle în fața camerei, precum mulți alți contemporani ai săi, a preferat să stea zile întregi în studiouri pentru înregistra vocea unora dintre cele mai populare caractere din desene animate.

Alaskey s-a născut pe 17 aprilie 1952 în New York, același oraș din Statele Unite care ne-a dat și mulți alți actori de calibru în ultimii 100 de ani. Popularitatea lui Joe Alaskey a crescut după ce a început să lucreze la un celebru matinal transmis de un post radio din Boston. La Warner Bros., unde a activat cea mai mare parte a vieții sale, a ajuns în 1989, înlocuindu-l pe Mel Blanc, altă voce importantă a serialelor de animație ce ne-au marcat copilăria post-decembristă.

Printre cele mai importante personaje interpretate de Alaskey se numără îndrăgitul Bugs Bunny, din serialele Looney Tunes și Merrie Melodies. În contextul în care în 2002 Bugs Bunny a primit titlul de cel mai bun personaj de desene animate din toate timpurile, din partea TV Guide, este evident că Joe Alaskey a făcut o treabă foarte bună pe parcursul carierei sale.

Joe Alaskey a decedat ieri la vârsta de 63 de ani de cancer. Pentru mai multe informații despre viața și cariera sa, accesați această adresă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: