A murit Joe Alaskey, omul care ne-a dat vocea lui Bugs Bunny

A murit Joe Alaskey, omul care ne-a dat vocea lui Bugs Bunny

Joe Alaskey e un nume necunoscut pentru cei mai mulți dintre noi, dar același actor care a fost vocea lui Bugs Bunny, Daffy Duck, Sylvester sau Tweety s-a stins ieri din viață.

Ar putea fi considerat unul dintre cei mai relevanți anonimi ai generației sale, prin natura muncii pe care a prestat-o în cea mai mare parte a vieții. Joe Alaskey este un popular actor de comedie, dar în loc să se afle în fața camerei, precum mulți alți contemporani ai săi, a preferat să stea zile întregi în studiouri pentru înregistra vocea unora dintre cele mai populare caractere din desene animate.

Alaskey s-a născut pe 17 aprilie 1952 în New York, același oraș din Statele Unite care ne-a dat și mulți alți actori de calibru în ultimii 100 de ani. Popularitatea lui Joe Alaskey a crescut după ce a început să lucreze la un celebru matinal transmis de un post radio din Boston. La Warner Bros., unde a activat cea mai mare parte a vieții sale, a ajuns în 1989, înlocuindu-l pe Mel Blanc, altă voce importantă a serialelor de animație ce ne-au marcat copilăria post-decembristă.

Printre cele mai importante personaje interpretate de Alaskey se numără îndrăgitul Bugs Bunny, din serialele Looney Tunes și Merrie Melodies. În contextul în care în 2002 Bugs Bunny a primit titlul de cel mai bun personaj de desene animate din toate timpurile, din partea TV Guide, este evident că Joe Alaskey a făcut o treabă foarte bună pe parcursul carierei sale.

Joe Alaskey a decedat ieri la vârsta de 63 de ani de cancer. Pentru mai multe informații despre viața și cariera sa, accesați această adresă.