A lucrat 11 ani ca inginer la Apple, dar acum nu se poate angaja ca vânzător în magazinele companiei

A lucrat 11 ani ca inginer la Apple, dar acum nu se poate angaja ca vânzător în magazinele companiei

Nu mai auzisem de mult timp o poveste tristă despre condițiile în care lucrează angajații Apple, dar dacă aceasta se dovedește a fi adevărat, s-ar putea să se iște un scandal de proporții.

Totul a pornit de la un editorial publicat zilele trecute în New York Times ce tratează dificultățile pe care le au vârstnicii în a-și găsi un loc de muncă. În plus, sunt surprinse mai multe situații în care angajații mai bătrâni nu sunt promovați în aceleași condiții precum cei tineri sau sunt evitați când vine vorba de anumite posturi.

Deși situația descrisă mai sus nu este deloc rar întâlnită, chiar și în țara noastră, nimeni nu se aștepta ca angajați de valoare din cadrul Apple să întâmpine astfel de probleme. Una din poveștile detaliate în articol are legătură cu un fost inginer Apple care, după ce a ieșit la pensie din cadrul gigantului din Cupertino a sperat să se angajeze pe un post de support la un Apple Store. Din păcate, din cauza vârstei, nu a fost luat în considerare pentru Genius Bar – secțiunea de ajutor din orice magazin Apple din occident.

Partea ciudată este că volumul de cunoștințe al inginerului J.K. Scheinberg în materie de produse Apple este foarte mare, el fiind implicat în mod direct în dezvoltarea primelor versiuni de OS X când s-a făcut tranziția la procesoare Intel. Din păcate, nu a primit nici măcar un telefon înapoi de la Apple Store prin care să i se aducă la cunoștință că nu va veni la un interviu.

Discriminarea pe bază de vârstă este o problemă care afectează întreaga industrie din Silicon Valley și a mai fost tratată în numeroase rânduri în trecut. Cu o experiență de 11 ani în compania americană, din 1997 până în 2008, Scheinberg a fost surprins când în trei rânduri separate persoanele responsabile de interviurile pentru Genius Bar nu au revenit cu un telefon.

Acesta nu este primul caz de discriminare pe bază de vârstă de care Apple se pare că este responsabilă. În 2010, Michael Katz, în vârstă de 60 de ani, a dat în judecată Apple pentru că lucra într-un Apple Store din Orlando în care persoane mai tinere decât el și mai puțin calificate au fost deseori promovate în defavoarea sa, vârsta fiind singurul criteriu eliminatoriu.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo