A fost găsită camera secretă în care preoții peruvieni sacrificau femei

A fost găsită camera secretă în care preoții peruvieni sacrificau femei

Îngropată sub ruinele unui templu antic din cartierul Pucalá de Peru, arheologii au făcut o descoperire care readuce în memorie ritualurile de sacrificiu, vechi de peste 1.200 de ani.

Corpurile a şase femei, care se crede că au fost omorâte într-un ritual secret, în templu, au fost găsite alături de rămăşiţele unei llame şi de câteva obiecte din ceramică. Fiecare dintre femei a fost poziţionată astfel încât craniul ei să se îndepte spre lanţul muntos Andes, ceea ce, în unele cazuri, a făcut ca trupurile acestora să preia forme neobişnuite. Experţii consideră că femeile par să fi fost ucise în ceremonii care, probabil, ar fi implicat diverse ritualuri. Într-unul dintre aceste ritualuri s-ar fi băut sângele victimei, potrivit Daily Mail.

Ritual de sacrificiu-1

Lambayeque este cunoscută şi sub numele de cultura Sican, care se crede că ar fi apărut de-a lungul coastei de nord a Peru în jurul anului 750 d.Hr şi a înflorit până în anul 1.375. În plus, descendenţii acestei culturi au construit oraşe mari, religioase, dominate de temple uriaşe, dar nu au iniţiat, aparent, campanii de cuceriri regionale şi au fost, în cele din urmă, asupriţi de Imperiul Chimu în 1.375 d.Hr. Ulterior, Imperiul Incas a crescut şi s-a dezvoltat aici între anii 1.400 şi 1.533. Cadavrele erau înconjurate de obiecte care au sugerat prezenţa altor civilizaţii pre-incaşe, inclusiv Moche, Wari şi Cajamarca. Acest lucru confirmă faptul că a existat o relaţie strânsă între culturile pre-incaşe.

Ritual de sacrificiu-2

„Am descoperit un templu cu o vechime de peste 1.200 de ani, care a fost o incintă secretă pentru preoţi, în care sacrificau femei, pentru a le aduce drept ofrande zeilor. Acest templu era folosit pentru ceremonii private. Mai are platforme şi o rampă centrală, care a fost acoperită, însă, cu pământ. Aici au fost găsite şase femei îngropate în locuri diferite”, a declarat Edgar Bracamonte, unul dintre arheologi.

Ritual de sacrificiu-3

Templul a fost descoperit la Huaca Santa Rosa, în cartierul Pucalá, la 29 km de Chiclayo. Iconografia descoperirii scheletelor umane sugerează că acest complex a fost utilizat pentru sacrificii umane. „Ceea ce ne-a atras atenția în mod deosebit a fost poziţia neobişnuită a unei tinere de aproximativ 24 de ani. Ea a fost poziţionată în centrul rampei, împreună cu o llamă şi vase din ceramică. Această descoperire este foarte importantă, fiindcă sugerează că a fost o relație cu adevărat strânsă între mohicani şi cultura Lambayeque”, afirmă Bracamonte.