14 apr. 2016 | 12:26

A arătat lumii printr-un live pe internet cum prietena ei era violată

ACTUALITATE
A arătat lumii printr-un live pe internet cum prietena ei era violată

O femeie din Statele Unite a făcut un livestream prin Periscope cu violul prietenei sale.

O femeie din statul american Ohio a transmis în direct cu ajutorul serviciului Periscope momentele în care prietena ei era violată. Marina Alexeevna Lonina, în vârstă de 18 ani, se află în prezent în custodia autorităților după ce l-ar fi înregistrat pe Raymond Boyd Gates violând-o pe una dintre prietenele ei, în vârstă de 17 ani, în luna februarie a acestui an.

Din câte se pare, în seara respectivă, Lonina și prietena ei discutau cu Gates, iar o serie de evenimente l-ar fi determinat pe Gates să o atace pe cea mai mică dintre ele. În acel moment, Lonina a început să transmită întâmplarea în direct prin Periscope, iar unul dintre cei care au avut ocazia de a vedea videoclipul a decis să sune la poliție. După cum scrie site-ul Daily Dot, cu o seară înainte, femeia care este acum pusă sub acuzare i-ar fi făcut și o poză nud prietenei sale, astfel că ea și Gates riscă pedepse de până la 40 de ani în închisoare fiecare.

Una dintre companiile care acordă o importanță din ce în ce mai mare materialelor video este Facebook. Se spune despre Mark Zuckerberg că ar fi obsedat de conținutul video și de potențialul pe care acesta îl are, iar dacă ne uităm la felul în care Facebook mizează pe acesta, nu putem decât să ajungem la concluzia că zvonurile ar fi adevărate. Facebook Live a fost introdus la finalul anului trecut, în luna decembrie, și a fost disponibil inițial doar unui grup select de persoane.

Până la sfârșitul anului, însă, au primit acces utilizatorii din 60 de țări, iar prin introducerea Live Map, rețeaua socială ne arată încă o dată cât de importante sunt materialele video pentru viitorul său. Facebook Live Map este o hartă disponibilă doar în versiunea de desktop a rețelei sociale care afișează videoclipuri live din toată lumea. Desigur, nu au întârziat să apară nici cei care atrag atenția asupra diverselor pericole care există acum, iar situația prezentată mai sus ar putea reprezenta un exemplu.