412 milioane de conturi afectate: rețeaua AdultFriendFinder este victima

412 milioane de conturi afectate: rețeaua AdultFriendFinder este victima

AdultFriendFinder, pentru o perioadă foarte lungă de timp, a fost destinația perfectă pentru agățat. Se pare însă că, dacă ați folosit vreodată serviciile platformei online, datele voastre personale au ajuns pe internet.

Anul acesta am publicat detalii despre numeroase hack-uri care s-au reflectat în zeci sau sute de milioane de victime. LinkedIn a fost doar un exemplu, iar de curând am aflat că până și Facebook a optat pentru achiziția datelor unor conturi furate, pentru ca acestea să nu ajungă online. Ashley Madison, un site ce promovează infidelitatea, a fost de asemenea cap de afiș în 2016 pe motive similare.

De această dată vorbim însă de o nouă victimă a unor hackeri creativi. Este vorba de mai multe website-uri ce fac parte din rețeaua Friend Finder Network, iar lista este destul de stufoasă. Conform celor de la LeakedSource, numărul persoanelor afectate este de ordinul a câteva sute de milioane.

Detaliile conturilor a nu mai puțin de 412 milioane de persoane din rețeaua Friend Finder Network au fost afectate. Cel mai afectat website din listă este AdultFriendFinder cu 339 milioane de conturi expuse. Alte site-uri din rețeaua Friend Finder care au fost afectate includ Cams.com și Penthouse.com. Dacă ați avut cont pe oricare dintre aceste rețele sociale, ar fi recomandabil să vă schimbați acum datele de autentificare. iar dacă folosiți aceeași parolă pe mai multe site-uri, ar fi ideal să vă schimbați parola și pe acelea.

Aparent, nici măcar nu contează dacă ați avut cont pe site-urile afectate acum câțiva ani, după care l-ați șters. Aproximativ 15 milioane de conturi care ar fi trebuit să fie șterse s-au aflat în aceeași listă. Într-un mod mai mult decât suspect, Friend Finder Networks nu au confirmat momentan hackul în mod oficial, dar vicepreședintele companiei a afirmat că a primit mai multe rapoarte pe marginea acestui subiect – ,,vulnerabilități potențiale de securitate”.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo