Playtech News Bytes: OnePlus 3, autobuzul ”anti-trafic” al chinezilor, omenirea trăiește pe datorie

Playtech News Bytes este un scurt rezumat video al celor mai importante știri din domeniile auto, tehnologie și știință. Urmăriți un episod nou în fiecare vineri.

Chinezii de la OnePlus au intrat pe piața smartphone-urilor în 2014 și de atunci lansează smartphone-uri cu performanțe de top și prețuri decente. Cel mai recent dispozitiv al companiei se numește OnePlus 3 și a ajuns și la noi în redacție. OnePlus 3 are un display luminos de 5,5 inch și rezoluție full HD. Performanțele sunt date de un procesor Snapdragon 820, dar și de cei 6GB memorie RAM. Oneplus 2, modelul de anul trecut, nu se descurca foarte bine la capitolul foto, dar chinezii au rezolvat problema. Oneplus 3 are o cameră foto principală de 16MP care se descurcă bine, cu toate că nu se compară cu cea de pe Samsung Galaxy S7 sau cea de pe iPhone 6S. Telefonul are și un senzor de amprente foarte rapid și pe site-ul producătorului costă 400 de euro.

Chinezii au găsit o rezolvare pentru traficul aglomerat. Aceștia au creat un autobuz care le permite mașinilor să treacă pe sub el, denumit Transit Elevated Bus. Gândit în urmă cu trei ani, autobuzul a fost testat zilele trecute într-o localitate din provincia Hebei. Are un aspect impresionant și permite mașinilor cu înălțime de până la doi metri să treacă pe sub el, înălțimea totală a mijlocului de transport futurist fiind de 4,8 metri. Autobuzul nu este numai înalt, ci și foarte lung, măsurând 22 de metri lungime. În aceste condiții, el ar putea transporta până la 300 de persoane și, după testul controlat, urmează să vedem dacă va fi implementat la scară largă.

Omenirea trăiește, oficial, pe datorie. Nu vorbesc despre creditele bancare sau despre criza economică, ci despre resursele naturale disponibile. Se știe foarte bine că oamenii consumă o cantitate uriașă de resurse în fiecare an, iar asta afectează enorm mediul înconjurător. Cei de la Global Footprint Network atrag atenția până la data de 8 august vom fi consumat toate resursele generate de planetă de la începutul anului. Asta înseamnă că vom începe să consumăm din rezerve. Practic, resursele de apă, de efective de animale, de pește și culturi agricole pe care planeta le poate produce până la sfârșitul acestui an vor fi epuizate pe 8 august. Anul trecut, omenirea s-a aflat într-o asemenea situație în data de 13 august.  

Filmul recomandat săptămâna aceasta este The Secret Life of Pets, sau Singuri Acasă. În această animație amuzantă și simpatică este vorba despre micul univers pe care animalele și-l construiesc, independent de relația cu oamenii.

Octavian Palade
17:16 05.08.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video