14 oct. 2016 | 16:17

Fotografii care îți arată cum natura învinge, în cele din urmă, civilizația

ACTUALITATE
Fotografii care îți arată cum natura învinge, în cele din urmă, civilizația

Natura și omul au fost, încă din cele mai vechi timpuri, într-o relație de coabitare, dar și de conflict. De cele mai multe ori putem afirma că nu există un învingător clar între cele două forțe, dar avem și excepții de la regulă, scrie Stiridinlume.ro

În bătălia dată de natură și de civilizație, planeta reușește să învingă și face asta doar urmându-și cursul firesc al dezvoltării. Indiferent de câte locuri transformăm prin urbanizare, lucrurile nu rămân curate și strălucitoare dacă nu au parte de îngrijire.

Mentenanța obiectelor create de om este crucială în bătălia împotriva naturii și se face, în mod regulat, în zonele locuite. Cu toate acestea, e de-ajuns o simplă crăpătură în asfaltul de pe trotuar pentru ca fire de iarbă să crească prin pământul ieșit la lumină. Să le smulgem este o soluție, dar numai una temporară, deoarece natura face firescul și plantele de mici dimensiuni se vor încăpățâna să crească în continuare.

Exemplul de mai sus e cel mai simplu pentru a înțelege cum natura poate prevala în fața civilizației pe care o construim, dar galeria de imagini din articol ne oferă niște exemple mult mai interesante. Copacii se încăpățânează să crească prin clădiri și pot chiar să ”înghită” biciclete, dacă acestea au avut ghinionul să fie abandonate în locul unde sămânța unui copac a încolțit.

Acvarii în mall-uri, cimitire de mașini în păduri sau case înghițite de dune de nisip, acestea sunt doar câteva dintre modurile în care ni se dovedește că, dacă nu avem grijă de ceea ce construim, natura se va ”ocupa” de ce am lăsat în urma noastră.