Zvonurile unui alt cutremur devastator au fost demontate [VIDEO]

Zvonurile unui alt cutremur devastator au fost demontate [VIDEO]

Pentru că oamenii au nevoie de o Apocalipsă din când în când, iată că iar au apărut niște zvonuri pe această temă. Se pare că există teama că alinierea planetelor de la data de 28 mai va provoca un cutremur cu magnitudinea de 9,8 grade în California.

Există chiar și un video care explică felul în care se va petrece cutremurul, în detaliu. Vestea bună e că toate aceste zvonuri au fost demontate. Vestea proastă e că au fost suficient de răspândite încât să creeze spaimă.

Nu există o modalitate prin care alinierea planetelor poate provoca un cutremur pe Pământ. Gravitația maximă obținută din combinarea tuturor planetelor este mult mai mică decât influența gravitațională a Lunii asupra Terrei, iar aceasta oricum are o influență foarte slabă asupra cutremurelor.

Pentru că în acest caz un număr poate fi destul de relevant, forța gravitațională pe care Luna o are asupra Terrei este de 50 de ori mai puternică decât a tuturor planetelor din sistemul solar, combinate. Să ne amintim și că Luna orbitează în jurul Pământului, ceea ce o aduce mai aproape la fiecare două săptămâni. Schimbarea gravitației în aceste momente este în continuare mai mare decât a tuturor planetelor combinate, dar tot nu avem parte de cutremure catastrofale de două ori pe lună, notează NewScientist.

Videoul care explică catastrofa dupa alinierea planetelor este imprecis din toate punctele de vedere. De exemplu, naratorul vorbește despre energia planetelor, fără a o explica. De asemenea, la 7:27 și 8:11, planetele nici măcar nu se aliniază cu Pământul. La 8:40, ne este arătată o altă aliniere a două planete, astfel încât ar părea că pot să încapă în spațiul dintre Pământ și Lună. În realitate, acest lucru nu ar fi posibil, întrucât orbita Pământului are 300 de kilometri, iar distanța între el și Lună este de 380,000 de kilometri.

Probabil că autorul a avut intenții bune, dar nu ar fi stricat să aibă, de asemenea, și o bază teoretică solidă. Iar noi, oamenii de rând, ar trebui să cercetăm mai mult înainte de a ne panica și de a face corelații cu profețiile lui Nostradamus și ale bătrânei oarbe din munți.

Citește și:
Etichete: