ZTE Nubia Z9, primul telefon cu margini ale ecranului aproape inexistente

ZTE Nubia Z9, primul telefon cu margini ale ecranului aproape inexistente

Cum se știe că de la ruși vine ploaia, la fel se știe și că de la chinezi vin clonele. Totuși, pe zi ce trece, companiile din China demonstrează că știu și cum să inoveze. Un exemplu foarte bun este ZTE Nubia Z9, un smartphone absolut superb lansat de curând. 

Având în vedere că ecranele smartphone-urilor devin din ce în ce mai mari și că mâinile noastre nu vor crește prea curând, pasul logic în evoluția smartphone-urilor este reducerea dimensiunilor, păstrând totuși display-ul generos.

Majoritatea companiilor încearcă să facă acest lucru, dar niciun producător de top nu a reușit să facă ce au făcut cei de la ZTE.

ZTE Nubia Z9 are un design excelent și o configurație pe măsură. Display-ul de 5,2 inch și rezoluție full HD e aproape lipsit de margini și, pe lângă o ergonomie mai bună, acest lucru oferă o serie de funcționalități interesante.

De exemplu, dacă strâgi telefonul de două ori, faci un screenshot, iar dacă îți plimbi degetul pe marginea ecranului, poți controla luminozitatea.

Sub display se găsesc un procesor Snapdragon 810 și o baterie de 2.900 mAh, Există trei versiuni ale smartphone-uluui Nubia Z9. Versiunea Classic are 3GB memorie RAM și 32GB spațiu de stocare, cea Elite vine cu 4GB RAM și 64GB spațiu de stocare, iar varianta Exclusive este dotată și cu un senzor de amprente. Camerele foto sunt de 16 (cu stabilizare optică) și 8MP.

Prețurile încep de la 565 de dolari pentru versiunea Classic și ajung la 725 de dolari pentru versiunea Exclusive. Deocamdată, telefonul poate fi precomandat în China și nu se știe dacă va ajunge și în alte părți ale lumii.

Citește și:
Etichete: