ZOTAC NEN, un nou Steam Machine foarte bun pentru gaming

ZOTAC NEN, un nou Steam Machine foarte bun pentru gaming
17:01 06.11.2015

Sistemele pentru gaming în sufragerie, de tip Steam Machine, nu par să intre prea curând într-un con de umbră, iar ZOTAC NEN este doar dintre dovezile recente.

Este foarte ușor să fii atras de un sistem precum noul ZOTAC NEN. Surprinzător de compact și ideal pentru a-și găsi loc lângă televizorul din sufragerie, acesta este perfect pentru redarea constantă de conținut multimedia dintr-o varietate foarte mare de surse, dar face o treabă foarte bună și când vine vorba de sesiuni extinse de gaming. În plus, pentru că a fost testat de cei de la Valve, este certificat ca fiind un Steam Machine, particularitate reflectată și în controllerul de calitate foarte bună, Steam Controller, pe care îl găsiți în pachet. ,,Suntem mândri că am reprezentat un partener integral în transformarea zvonurilor în realitate, prezentând cel mai performant Steam Machine de dimensiuni mici.

Trecând însă peste laudele inevitabile când vorbim de o lansare de produs, ZOTAC NEN chiar are potențialul de a face o treabă foarte bună într-o varietate de scenarii, iar dacă avem în vedere faptul că are doar 210 x 203 x 62,2 milimetri, aceste particularități sunt și mai impresionante. Este construit în jurul unui procesor Intel Core i5 Skylage de generația a 6-a 6400T tactat la 2,2 GHz cu o viteză maximă de Turbo Boost de 2,8 GHz. Placa video dedicată este o NVIDIA GeForce GTX 960 cu 3GB de memorie dedicată. Cantitatea de memorie RAM standard este de 8GB, iar hard disk-ul este de 1TB, cu mențiunea că mai are loc în carcasă și pentru un SSD. Nu ar putea fi considerat un Steam Machine dacă nu este preinstalat cu SteamOS. Vine cu Wireless 802.11ac și Bluetooth 4.0, iar partea sa de conectică mai include trei porturi USB 3.0 standard, un USB 3.0 Type-C, două porturi USB 2.0 și două porturi Gigabit LAN. Ca bonus, incorporat în carcasă este și un cititor pentru carduri SDXC. Pentru că folosește două ventilatoare radiale de dimensiuni mari, ar trebui să fie și foarte silențios, dar această particularitatea trebuie testată.

Nu avem momentan o dată de lansare exactă sau un preț aproximativ pentru ZOTAC NEN, dar ar trebui să ajungă pe piață până la finele acestui an.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI