YouTube forțează creatorii de conținut să accepte noi condiții

YouTube forțează creatorii de conținut să accepte noi condiții
15:23 22.10.2015

Oricine face bani din reclame pe YouTube a fost forțat să accepte noile condiții impuse de YouTube Red.

YouTube Red le permite clienților accesul la întregul conținut de pe site, fără reclame. Din câte se pare, pentru a te abona, va trebui să plătești echivalentul a zece dolari, dacă nu folosești iOS, și 13 dolari, dacă folosești iOS. Diferența de preț, după cum scrie site-ul Android Authority are rolul de a acoperi taxa Apple pe achizițiile din interiorul aplicațiilor. Având în vedere faptul că Red nu conține reclame, YouTube va împărți încasările cu creatorii conținutului vizualizat de oameni.

Din câte se pare, compania a reușit să-i facă aproape toți creatorii importanți să fie de acord cu noile condiții pentru împărțirea veniturilor. Având în vedere ce s-ar fi întâmplat în cazul în care nu ar fi acceptat, acest lucru nu este surprinzător. Astfel, conținutul celor care nu ar fi fost de acord cu noii termeni nu ar mai fi fost listat nici în YouTube Red, nici în varianta clasică. Singura metodă, acesta ar fi putut fi accesat doar prin intermediul unui link direct.

Google a declarat că scopul acestei mișcări este de a-i asigura pe cei care vor să se aboneze la YouTube Red că vor avea parte de toate videoclipurile preferate. Android Authority menționează, însă, că existau și alte soluții mai elegante, precum introducerea unor etichete speciale, care indicau materialele indisponibile pe YouTube Red.