Waze va fi preinstalată pe Android. Google a plătit un miliard de dolari pentru ea

Waze va fi preinstalată pe Android. Google a plătit un miliard de dolari pentru ea

Una dintre cele mai populare aplicaţii de navigaţie gratuite, global pe iOS, Android şi Windows Phone.

Waze este doar una dintre multiplele companii achiziţionate de Google în 2013, chiar dacă este un produs de sine stătător. Cu toate acestea, pentru că are foarte mare încredere în respectivul produs şi pentru că deja şi-a generat o bază foarte mare de utilizatori, gigantului din Mountain View a hotărât că ar fi bine să vedem pe viitoare gadgeturi cu Android. Astfel, va fi doar încă una dintre aplicaţiile Google disponibile din start, pe lângă YouTube, Gmail, Maps şi nu numai.

Pentru a pregăti terenul, Google deja a adăugat aplicaţia la o listă de Servicii Mobile Google. Aceasta din urmă întruchipează un pachet pe care compania americană îl expediază către producători OEM pentru a fi instalat peste sistemul de operare Android. Deşi este opţional, cei mai mulţi creatori de aparate, precum Samsung, HTC, LG, Motorola sau Sony instalează acele aplicaţii provenite de la Google. În plus, producătorii OEM pot preinstala şi ei de acum înainte Waze.

Ideea din spatele acestui update incredibil de important legat de viitorul aplicaţiei ţine de una dintre cele mai populare funcţii ale programului, redirecţionarea traficului în caz de congestie sau accidente rutiere. Pentru că această opţiune îşi preia informaţiile de la utilizatori, cu cât aceştia sunt mai mulţi, cu atât informaţiile sunt mai deştepte.

Pentru că la final decizia ţine de producătorii de aparate, momentan, viitorul prezenţei Waze pe diverse smartphone-uri este relativ. Google şi-a făcut partea prin introducerea programului în Google Mobile Services, dar decizia finală rămâne în mâinile companiilor OEM.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: