Vuhl 05 aduce performanțe de top pe șoselele publice

Construită din fibră de carbon, Vuhl 05 este o mașină pe care orice pasionat de curse și-ar dori să o dețină.

Vuhl 05 s-a remarcat pentru prima oară în urmă cu aproximativ doi ani de zile, în cadrul unui festival dedicat mașinilor de curse. De atunci, însă, după cum scriu cei de la Digital Trends, nu s-au mai auzit foarte multe în legătură cu acest autovehicul. Așteptarea a luat, însă, sfârșit, iar mexicanii care au construit mașina au livrat de curând primul model de serie unui client.

Vuhl este construită pe un șasiu de aluminiu, inspirat de tehnologia folosită în industria aerospațială. Datorită fibrei de carbon folosite, greutatea mașinii este de doar 694 de kilograme. Mai mult decât atât, aceasta este extrem de sigură, având trei secțiuni în partea fontală menite să absoarbă energia în cazul unui accidient și beneficiind de pereți alcătuiți din două straturi.

Sub capotă veți găsi un motor de 285 de cai putere, capabil de a duce mașina de la 0 la 100 km/h în doar 3,5 secunde. Tracțiunea este pe spate, cutia de viteze este manuală, iar viteza maximă este de 242 km/h. În ciuda faptului că a fost construită pentru pista de curse, mașina aceasta poate fi condusă pe șoselele publice. Pentru moment, Vuhl 05 va fi disponibilă doar în Mexic, Orientul Mijlociu și Marea Britanie pentru 93.500 de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: