Voluntariatul mobil ar putea fi soluția pentru înlăturarea deșeurilor

Voluntariatul mobil ar putea fi soluția pentru înlăturarea deșeurilor

O nouă aplicație ar putea ajuta la curățarea României de deșeuri, prin implicarea unui număr foarte mare de oameni.

Despre problema deșeurilor în țara noastră s-a vorbit atât de mult în ultimii ani, încât sunt puține lucruri noi care ar mai putea fi adăugate. În ciuda numărului mare de soluții propuse pe parcursul anilor, nu am avut parte de un efort susținut care să producă rezultate de proporții. În aceste condiții, autoritățile au apelat la o variantă care ar putea implica în viitorul apropiat un număr foarte mare de oameni.

Let's Do It Romania (1)

Este vorba despre aplicația LetsDoIt, lansată de cei de la ”Let’s Do It, Romania”, care vine în completarea platformei online, disponibilă de mai multă vreme. Fiecare sesizare realizată cu ajutorul telefonului include coordonatele GPS ale zonei raportate și detalii despre deșeurile identificate (componență, dimensiuni și orice alte detalii relevante). Toate aceste informații vor fi trimise automat autorității publice locale responsabile pentru curățarea zonei sesizate.

Let's Do It Romania (2)

“De ce să nu facem curățenie în fiecare zi? Aceasta a fost întrebarea cu care am plecat la drum atunci când am început acest proiect. Ne dorim să încurajăm românii din întreaga țară să acționeze ori de câte ori găsesc deșeuri ilegale printr-un instrument care răspunde la întrebarea: «Ce pot face eu, un simplu cetățean, ca să curăț România?» Astfel, lansăm astăzi un nou tip de voluntariat: voluntariatul digital”, a declarat Anca Baniță, Communication Manager “Let`s Do It, Romania!”.

Proiectul a fost demarat cu ajutorul fondurilor obținute în campania de crowdfunding lansată de ”Let`s Do It, Romania” în luna mai, care a atras, totodată, și susținerea companiilor private. Partenerul „Let`s Do It, Romania!” pentru dezvoltare este compania de software QUALITANCE, care a realizat aplicația și platforma, donând totodată câte un dolar pentru fiecare dolar strâns în campania menționată mai devreme. Harta Deșeurilor este disponibilă online pe www.letsdoitromania.ro după ce utilizatorul aplicației se loghează, iar aplicația poate fi descărcată gratuit de pe Google Play Store.

Citește și:
Etichete: