Vimeo permite în sfârşit redarea de materiale video în rezoluţie 4K

Vimeo permite în sfârşit redarea de materiale video în rezoluţie 4K

Din motive ne-elucidate, Vimeo a rămas de ceva vreme ultimul site de streaming care nu oferea suport pentru materiale video 4K. Aparent, această funcţionalitate a devenit valabilă, însă numai pentru unii vizitatori ai site-ului, însă până în 2016 e posibi să devină valabilă pentru toată lumea.

Momentan, Vimeo dezvoltă un sistem adaptiv pentru stabilirea bitrate-ului pentru un număr mare de platforme, şi evident că primele dintre acestea vor fi iOS şi Apple TV. Abilitatea aceasta de stabilire variabilă a bitrate-ului va veni în curând şi pe platformele Android precum Amazon Fire TV şi Roku.

Până să implementeze sistemul de streaming 4K, Vimeo oferea posibilitatea de a urca pe site clipuri în format UHD numai utilizatorilor cu abonamente Pro anuale. Chiar şi aşa, clipurile nu se puteau downloada sau viziona în format mai mare de 1080p până acum. E adevărat, au fost câteva excepţii cum este clipul „A Film About Coffee”, dar acestea erau extrem de rare şi aveau nevoie de o „permisie” specială.

Oricum, în ciuda faptului că Vimeo îşi face apariţia relativ târziu la „petrecerea” 4K printre site-urile de video streaming, nu e prea târziu când vine vorba de industrie în general. Momentan nu există televiziuni care să redea filme în format 4K, iar discurile Blu-ray în format 4K sunt, totuşi, încă departe. În acest context toţi cei interesaţi să vadă materiale video în 4K se pot bucura de acestea doar pe principalele site-uri de video streaming precum YouTube, Netflix şi acum Vimeo, şi nu cred că vreunul dintre deţinătorii acestor site-uri se va supăra din cauza aceasta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: