Vezi Internetul cu alți ochi: cum arată semnalul WiFi de la tine din casă

Vezi Internetul cu alți ochi: cum arată semnalul WiFi de la tine din casă

Ce au aerul și Wifi-ul în comun? Nu am putea trăi în lipsa lor și pe niciunul nu îl putem vedea. Când cauți un semnal Wifi e interesant să-ți imaginezi cum ar fi să vezi valurile de Internet cum plutesc prin cameră.

Ei bine, acum cineva s-a gândit serios la asta și a creat o aplicație care îți permite să vezi undele de semnal. Internetul nu a arătat niciodată atât de bine.

Olandezul Richard Vijgen a denumit aplicația pentru iPad „Architecture of Radio”. Pe lângă detectarea și proiectarea Wifi-ului, acesta susține că aplicația captează semnalul de la turnurile de comunicații și sateliții de observare.

Aplicația nu a fost lansată încă, dar un filmuleț demonstrativ arată cum funcționează. În video, o persoană folosește aplicația pentru a capta o arie largă de Wifi, care este reprezentată precum vauri ce curg de-a lungul ecranului.

Conform celor de la Mashable, versiunea pentru iOS a aplicației, pe care Vijgen o numește „un ghid în lumea ascunsă a rețelelor digitale”, va fi lansată în luna decembrie. Versiunea pentru Android va fi valabilă la începutul anului 2016.

Etichete: