Un vehicul Tesla este mai rapid decât o mașină de curse

Un vehicul Tesla este mai rapid decât o mașină de curse
Bogdan Cristea
Bogdan Cristea
12:05 07.10.2015

Un videoclip pe YouTube ne demonstrează că un vehicul Tesla poate face față unei mașini de curse.

Mașinile companiei lui Elon Musk sunt recunoscute pentru performanțele lor. Tesla Model S P85D, cel care a fost utilizat în videoclipul de mai sus, poate ajunge de la 0 la 100 km/h în doar 3,1 secunde și este capabil de o viteza maximă de 260 km/h. Dar aceste lucruri nu înseamnă nimic dacă mașina nu se poate descurca bine într-o cursă adevărată. Din această cauza, australienii au decis să testeze mașina împotriva unor vehicule extrem de performante.

Paul Maric, un pilot de teste, a fost angajat de canalul de YouTube ale celor de la CarAdvice pentru a conduce un tesla Model S P85D de 691 cai putere în două curse separate. În prima dintre acestea, s-a confruntat cu Walkinshaw Performance W507, ”cel mai rapid sedan cu patru uși pe care îl poți cumpăra în Australia”, după cum notează site-ul Motherboard. Vehiculul Tesla a câștigat cursa, însă australienii nu au fost convinși.

Astfel, aceștia au decis să organizeze încă o cursă, de data aceasta împotriva unui Holden Commodore V8 Supercar. Mașina cu care se mândresc cei de la Tesla nu a dezamăgit nici de această dată, reușind să-și depășească rivalul cu ușurință.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI