Un vehicul Tesla este mai rapid decât o mașină de curse

Un vehicul Tesla este mai rapid decât o mașină de curse

Un videoclip pe YouTube ne demonstrează că un vehicul Tesla poate face față unei mașini de curse.

Mașinile companiei lui Elon Musk sunt recunoscute pentru performanțele lor. Tesla Model S P85D, cel care a fost utilizat în videoclipul de mai sus, poate ajunge de la 0 la 100 km/h în doar 3,1 secunde și este capabil de o viteza maximă de 260 km/h. Dar aceste lucruri nu înseamnă nimic dacă mașina nu se poate descurca bine într-o cursă adevărată. Din această cauza, australienii au decis să testeze mașina împotriva unor vehicule extrem de performante.

Paul Maric, un pilot de teste, a fost angajat de canalul de YouTube ale celor de la CarAdvice pentru a conduce un tesla Model S P85D de 691 cai putere în două curse separate. În prima dintre acestea, s-a confruntat cu Walkinshaw Performance W507, ”cel mai rapid sedan cu patru uși pe care îl poți cumpăra în Australia”, după cum notează site-ul Motherboard. Vehiculul Tesla a câștigat cursa, însă australienii nu au fost convinși.

Astfel, aceștia au decis să organizeze încă o cursă, de data aceasta împotriva unui Holden Commodore V8 Supercar. Mașina cu care se mândresc cei de la Tesla nu a dezamăgit nici de această dată, reușind să-și depășească rivalul cu ușurință.