Cum a furat un tânăr de 25 de ani identitățile a 200 de milioane de oameni

Cum a furat un tânăr de 25 de ani identitățile a 200 de milioane de oameni

Au avut loc tot felul de incidente care implică hackingul, în ultima vreme. Acest lucru nu ne dă de înțeles decât că s-ar mai putea lucra la securitatea sistemelor. 

Un tânăr vietnamez de numai 25 de ani a reușit să obțină două milioane de dolari, pur și simplu spărgând sistemele computerelor din companii americane cunoscute. De menționat este și faptul că a furat informațiile personale a aproape 200 de milioane de oameni, spre a le vinde altori infractori online, scriu cei de la Yahoo! Tech.

„Infractorii cumpără și vând identități furate pentru că le privesc drept niște acțiuni cu riscuri mici, dar cu recompense mari”, a spus Leslie Caldwell, unul dintre avocații implicați în acest caz. Tânărul în cauză se numește Hieu Minh Ngo și are această „îndeletnicire” încă din anul 2007. Spărgea sistemele computerelor americane chiar din Vietnam.

Procedura sa implica furtul cât mai multor informații personale din sistemul fiecărei companii: nume complete, adrese, numere de telefon, date de naștere, conturi bancare, detalii despre cardurile de credit și așa mai departe. Apoi, le publica pe site-urile pe care le administra. Acestea au fost închise între timp, așa cum era de așteptat.

Ngo a recunoscut că existau oameni interesați de informațiile furate ale diverselor persoane. Potrivit unui raport, mai mult de 1.300 dintre clienții lui Ngo au folosit funcțiile site-urilor pentru a căuta persoane. Printre victime s-au numărat angajați federali și antreprenori, precum și apropiați ai acestora.

Citește și: