Un selfie de pe altă planetă: Cea mai reușită poză transmisă de un vehicul de pe Marte

Un selfie de pe altă planetă: Cea mai reușită poză transmisă de un vehicul de pe Marte
13:28 26.02.2015

Curiosity, vehiculul folosit de la americanii de la NASA pentru a explora planeta Marte, a realizat una dintre cele mai bune poze de până acum.

Un vehicul pentru explorare a transmis înapoi o poză care ne prezintă foarte clar condițiile de pe planeta Marte: teren arid și foarte, foarte mult praf. Numele lui este Curiosity și a fost lansat de la Cape Canaveral la data de 26 noiembrie în anul 2011. Acesta a aterizat pe Marte la data de 6 august în 2012 și de atunci explorează planeta în continuu, misiunea lui fiind prelungită pe termen nedefinit.

După cum scrie TechnoBuffalo, poza în care apare Curiosity este realizată într-un loc relativ interesant, plin de cratere și dealuri explorate în trecut. Fotografia prezentată de Administrația Aerospațială Americană nu a fost obținută într-un mod tradițional. Aceasta este realizată prin unirea mai multor imagini, fiecare dintre ele luată din unghiuri și poziții diferite care le permit angajaților NASA ulterior să le lipească pentru a obține o imagine de ansamblu.

Curiosity a făcut câteva descoperiri notabile în timpul petrecut acolo, cea mai importantă dintre ele fiind aceea că planeta Marte a beneficiat la un moment dat de condiții favorabile dezvoltării vieții microbiene. Echipa din spatele misiunii a fost onorată chiar de către președintele Barack Obama, iar un nou vehicul va fi lansat către Marte în anul 2020.

curiosity rover explorare marte

loading...