Un selfie de pe altă planetă: Cea mai reușită poză transmisă de un vehicul de pe Marte

Un selfie de pe altă planetă: Cea mai reușită poză transmisă de un vehicul de pe Marte

Curiosity, vehiculul folosit de la americanii de la NASA pentru a explora planeta Marte, a realizat una dintre cele mai bune poze de până acum.

Un vehicul pentru explorare a transmis înapoi o poză care ne prezintă foarte clar condițiile de pe planeta Marte: teren arid și foarte, foarte mult praf. Numele lui este Curiosity și a fost lansat de la Cape Canaveral la data de 26 noiembrie în anul 2011. Acesta a aterizat pe Marte la data de 6 august în 2012 și de atunci explorează planeta în continuu, misiunea lui fiind prelungită pe termen nedefinit.

După cum scrie TechnoBuffalo, poza în care apare Curiosity este realizată într-un loc relativ interesant, plin de cratere și dealuri explorate în trecut. Fotografia prezentată de Administrația Aerospațială Americană nu a fost obținută într-un mod tradițional. Aceasta este realizată prin unirea mai multor imagini, fiecare dintre ele luată din unghiuri și poziții diferite care le permit angajaților NASA ulterior să le lipească pentru a obține o imagine de ansamblu.

Curiosity a făcut câteva descoperiri notabile în timpul petrecut acolo, cea mai importantă dintre ele fiind aceea că planeta Marte a beneficiat la un moment dat de condiții favorabile dezvoltării vieții microbiene. Echipa din spatele misiunii a fost onorată chiar de către președintele Barack Obama, iar un nou vehicul va fi lansat către Marte în anul 2020.

curiosity rover explorare marte

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI