Un programator a reușit să-și automatizeze munca și viața

Un programator a reușit să-și automatizeze munca și viața

Munca de programator nu este în sine o muncă manuală. Totuși, atunci când ești destul de talentat la programare, poți ajunge să automatizezi aproape tot ce mișcă în jurul tău.

Jobul unui programator este acela de a automatiza mai toate programele cu care lucrează. Totuși, de la a programa aplicațiile de lucru până a automatiza toate programele din firma în care lucrezi, mailurile către soția ta și tonomatul de cafea, e o mare distanță. Ei bine, un utilizator de pe GitHub a susținut că a reușit acest lucru.

Nihad Abbasov, supranumit ”Narkoz” pe GitHub, a dezvăluit pe site că o bună parte din codul pe care îl folosește în viața de zi cu zi vine de la foști colegi care au plecat din firma unde lucrează. Acesta, probabil, a înglobat tot acel cod într-un format care să-l ajute în a se transforma într-un veritabil ”one man army” (o armată de un om) la locul său de muncă. Abbasov a admis, de asemenea, că dacă o activitate din viața lui îi ia în mod regulat mai puțin de 90 de minute, o automatizează.

Foștii colegi care au venit să-l viziteze au fost amuzați să vadă cât de mult a reușit să-și automatizeze viața. Acesta și-a programat chiar și aplicația de e-mail să selecteze mesaje de tipul ”întârzii diseară”, ca apoi să aleagă diferite motive dintr-o listă prestabilită, spre a le trimite soției sale

Printre multe alte automatizări pe care programatorul a reușit să le pună la punct, probabil că cea mai impresionantă este cea care îi pregătește cafeaua la birou. Aplicația dezvoltată de acesta comandă tonomatul  să îi facă cafeaua, așteaptă 24 de secunde până când Abbasov se duce până la vendomat, iar când acesta ajunge acolo îi toarnă laptele pentru a-i oferi un latte. Tot acest timp este calculat precis, ca Abbasov să aibă cafeaua gata exact când ajunge în fața tonomatului.

Citește și: