Un mesaj blochează accesul la aplicația de SMS-uri pe iPhone. Cum rezolvi problema

Un mesaj blochează accesul la aplicația de SMS-uri pe iPhone. Cum rezolvi problema

Apple are o mare problemă cu mesajele pe iPhone. Când primești unul cu un anumit set de caractere, telefonul repornește și aplicația nu mai poate fi folosită. Ce generează însă această problemă?

Un anumit set de caractere ajunge să dea un restart forțat telefoanelor iPhone și să blocheze aplicația de mesagerie. Deși problema nu se manifestă la fel pentru toți utilizatorii, daune există. Pe rețele sociale precum Twitter sunt zeci de utilizatori care se plâng că au primit mesajul „periculos” și acum nu își mai pot folosi telefonul.

Apple spune că știe care este problema, dar nu are încă o rezolvare. Totuși, dacă ești utilizator de iPhone și ai întâmpinat așa ceva, poți scăpa destul de ușor. Din nefericire, mesajul poate fi trimis atât de pe Android și Windows Phone, cât și de pe alt iPhone direct în iMessage  și ai putea fi ținta unor farse în această perioadă.

Una dintre rezolvări presupune să ai un computer Apple și mesajul să fi fost trimis prin aplicația iMessage. Pur și simplu deschizi aplicația de mesagerie și trimiți un mesaj înapoi. Altfel, poți trimite către expeditor un mesaj prin meniul de share la care ai acces din alte aplicații sau îi comanzi vocal lui Siri să trimită un mesaj. Pe telefoanele iPhone cu jailbreak, acest mesaj îl repornește în safe mode.

Se pare însă că acest bug nu funcționează, dacă primești textul când ești în acea conversație. Pe reddit există deja un subiect pornit pe baza acestei probleme. Se pare că sursa este modul în care sistemul de notificări interpretează caracterele din mesaj.

 

Etichete: