Un habitat conectat la internet poate susține orice formă de viață

Un habitat conectat la internet poate susține orice formă de viață

O nouă invenție ar putea revoluționa modul în care interacționăm cu plantele sau animalele din casele noastre, cu ajutorul conectării la internet.

Tehnologia a avansat atât de mult încât deja putem grădinări cu ajutorul dispozitivelor, avem acvarii deștepte, iar acum avem parte de o „cutie” în care putem crește orice dorim, fix la noi în casă.

Dispozitivul se numește „Biopod” și este un proiect pornit pe platforma de colectare de fonduri, Kickstarter, unde a reușit deja să strângă peste o sută de mii de dolari. Acesta este conectat la internet și poate susține viața plantelor sau a animalelor într-un habitat controlat automat.

Tot ce trebuie să faci este să alegi ce tip de mediu dorești, cu ajutorul unei aplicații mobile, iar Biopod se ocupă de restul. Odată instalat, habitatul se folosește de senzorii integrați pentru a monitoriza constant o varietate de parametrii precum temperatură, luminozitate, umiditate, ventilație. În plus, acesta poate produce chiar și ploaie artificială. Informațiile sunt transmise la serverul companiei, unde sunt procesate în concordanță cu tipul de mediu ales de utilizator.

Pentru a întreține viața într-un mod optim, serverul transmite comenzile către Biopod, activând funcții precum încălzirea, umidificatorul sau sistemul de ventilație. Deși nu îți hrănește animalele, o cameră instalată în interiorul habitatului îți permite să monitorizezi ce-ți fac creaturile în timp ce tu ești plecat.

Având în vedere că echipa de biologi care a creat acest habitat inteligent a strâns deja suma necesară pentru demararea producției, ne așteptăm ca în curând să ne putem bucura de noua tehnologie.

Biopod va veni în mai multe variante, în funcție de viața pe care o va găzdui. Așadar, prețul va varia, cel mai ieftin costând în jur de 200 de dolari, pentru un habitat ce va putea să susțină viața câtorva plante sau un animal ușor de întreținut.

Etichete: